Data: 2009-06-02 09:25:19 | |
Autor: BbT | |
Blat kuchenny z granitu | |
Rentier pisze:
Witam! Ja mam taki blat w pracy i mi sie osobiscie nie podoba. Jest czarny, nieprzyjemny w dotyku i wyglada jak plyta nagrobna. Kazda kropla wody sie na nim odznacza. Jak stawiam szklanke, to za kazdym razem boje sie, ze za mocno postawie i rozbije. Z tego co wiem taki blad wymaga tez specjalnej pielegnacji. Trzeba go impregnowac specjalnymi preparatami. Generalnie - nie dla mnie takie rozwiazanie. -- Pozdrawiam, BbT |
|
Data: 2009-06-02 09:45:05 | |
Autor: Bbjk | |
Blat kuchenny z granitu | |
BbT pisze:
Ja mam taki blat w pracy i mi sie osobiscie nie podoba. Jest czarny, nieprzyjemny w dotyku i wyglada jak plyta nagrobna. Czarny to faktycznie. Kazda kropla wody sie na nim odznacza. Nie bardziej, niż na drewnie, czy innym. Na innym blacie nie ścierasz, jak rozlejesz wodę? Jak stawiam szklanke, to za kazdym razem boje sie, ze za mocno postawie i rozbije. ? Z tego co wiem taki blad wymaga tez specjalnej pielegnacji. Trzeba go impregnowac specjalnymi preparatami. Jeśli już, to bardzo rzadko. -- Basia |
|
Data: 2009-06-02 22:13:22 | |
Autor: Ikselka | |
Blat kuchenny z granitu | |
Dnia Tue, 02 Jun 2009 09:25:19 +0200, BbT napisał(a):
Rentier pisze: Skoro taki kolor wybrano, to wygląda. ja mam jasnomiodowy z brązowymi smugami - i jest cudny. Zrobiony na superpołysk, nie przyjmuje żadnych obcych substancji. sie na nim odznacza. Jak stawiam szklanke, to za kazdym razem boje sie, ze za mocno postawie i rozbije. Ano cóż, do podłóg ze szlachetnych surowców też się trzeba przyzwyczajać, jak się ich na codzień nie użytkuje, taki np parkiet dla niektórych jest nie do przyjęcia, bo wodą i szczotką go myć nie można... Z tego co wiem taki blad wymaga tez specjalnej pielegnacji. Trzeba go impregnowac specjalnymi preparatami. Nie, nie trzeba. Musi być tylko wyszlifowany na idealną gładź, aby nie było porów. |