Data: 2011-12-27 11:13:03 | |
Autor: Einstein | |
Frytownica TEFAL FZ 7000 Actifry | |
Witam
Żona ma chęć zakupić Frytownicę TEFAL FZ 7000 Actifry. Mam pytanko do użytkowników jak to jest z tą zaledwie jedną łyżką oleju do przygotowania frytek? Mam dosyć tradycyjnych frytownic, gdzie trzeba lać dużo oleju i po pewnym czasie padają rączki w koszykach, nie mówiąc już o zapachach jakie powstają w kuchni. Pozdrawiam |
|
Data: 2011-12-27 13:00:39 | |
Autor: _±ćęłń󶼿. | |
Frytownica TEFAL FZ 7000 Actifry | |
Jest bardzo OK, przy większo¶ci gatunków frytek nie trzeba lać oleju/oliwy w ogóle (!!).
Drobna wada, że szumi przy pracy (a to ¶rednio 20-25 minut) no i dłużej trwa, niż "zanurzeniowo". Ale za to olej się nie starzeje i oczywi¶cie w kuchni znacznie czy¶ciej. Co do smaku zdania mamy podzielone, ja wolę tradycyjnie z oleju, kobiety wol± te "dietetyczne bez tłuszczu". -- |
|
Data: 2011-12-27 14:09:50 | |
Autor: Einstein | |
Frytownica TEFAL FZ 7000 Actifry | |
W dniu 2011-12-27 14:00, _±ćęłń󶼿. pisze:
Jest bardzo OK, przy większo¶ci gatunków frytek nie trzeba lać oleju/oliwy w A jak ma się sprawa przy zwykłych ziemniakach co dopiero pokrojonych, czy się nadaj±? Pozdrawiam |
|
Data: 2011-12-27 17:48:23 | |
Autor: _±ćęłń󶼿. | |
Frytownica TEFAL FZ 7000 Actifry | |
Tak.
I w ogóle wiele rzeczy zaczniesz wrzucać, jak skrzydełka, kawałki karkówki, kawałki boczku, gulasz, mrożone warzywa itp. :-) To taki turbo-fan, tyle że z mieszadłem. Czasem co¶ wysusza. Nauczysz się. -- -- - A jak ma się sprawa przy zwykłych ziemniakach co dopiero pokrojonych, czysię nadaj±? -- |
|
Data: 2011-12-28 06:41:55 | |
Autor: Einstein | |
Frytownica TEFAL FZ 7000 Actifry | |
W dniu 2011-12-27 18:48, _±ćęłń󶼿. pisze:
Tak. Dziękuję zatem wszystkim za wyczerpuj±ce i konkretne odpowiedzi. Pozdrawiam |
|
Data: 2012-01-18 15:54:18 | |
Autor: Karol Piotrowski | |
Frytownica TEFAL FZ 7000 Actifry | |
On Dec 27 2011, 2:09 pm, Einstein <einstei...@gazeta.pl> wrote:
> Co do smaku zdania mamy podzielone, ja wolę tradycyjnie z oleju, kobiety wol± Na pewno nie stworzysz w ten sposób frytek (bez głębokiego oleju to będzie co¶ jak 'karkówka z grilla duszona') , co nie zmienia faktu, że da to efekt czego¶ smacznego. To urz±dzenie to takie poł±czenie kombiwaru z frytownic±. My¶lę, że krakowskim targiem można od czasu do czasu tradycyjnie obsmażyć wstępnie ¶wieże ziemniaki, po czym je zamrozić (tak, jak przygotowuje się frytki tradycyjnie, do procesu ze smażeniem dwa razy, te kupne frytki s± już po pierwszym etapie - wstępnym obsmażeniu), a takie 'domowe kupne frytki' wrzucać potem już do tego małotłuszczowego programu - wyjdzie co¶ pomiędzy frytkami z piekarnika a prawdziwymi;) Pozdrawiam, -- Karol Jan Piotrowski |