Grupy dyskusyjne   »   pl.soc.polityka   »   Gotowanie wody, pieczenie miÄ™sa, ciast, chleba .

Gotowanie wody, pieczenie mięsa, ciast, chleba .

Data: 2013-11-24 03:32:42
Autor: Michał
Gotowanie wody, pieczenie mięsa, ciast, chleba .
  WodÄ™ trzeba trochÄ™ pogotować. PiekÄ…c kotlety piec trzeba pod pokrywkÄ… inaczej wyjdzie niedopieczone - niestrawne.

Data: 2013-11-24 09:06:36
Autor: Wiesiaczek
Gotowanie wody, pieczenie mięsa, ciast, chl eba.
W dniu 24.11.2013 03:32, Michał pisze:
  WodÄ™ trzeba trochÄ™ pogotować. PiekÄ…c kotlety piec trzeba pod pokrywkÄ…
inaczej wyjdzie niedopieczone - niestrawne.

Smażąc! Smażymy kotlety (na patelni) a pieczemy pieczeń (w piekarniku) :)

A co do pokrywki to zgoda, teĹĽ smaĹĽÄ™ pod przykryciem.

--
Wiesiaczek (dziĹ› z DC)

"Ja pijÄ™ tylko przy dwĂłch okazjach:
Gdy są ogórki i gdy ich nie ma" ®

Data: 2013-11-24 10:15:27
Autor: Trybun
Gotowanie wody, pieczenie mięsa, ciast, chl eba.
W dniu 2013-11-24 09:06, Wiesiaczek pisze:
W dniu 24.11.2013 03:32, Michał pisze:
  WodÄ™ trzeba trochÄ™ pogotować. PiekÄ…c kotlety piec trzeba pod pokrywkÄ…
inaczej wyjdzie niedopieczone - niestrawne.

Smażąc! Smażymy kotlety (na patelni) a pieczemy pieczeń (w piekarniku) :)

A co do pokrywki to zgoda, teĹĽ smaĹĽÄ™ pod przykryciem.


Pod pokrywkÄ… to bardziej  "duszenie" niĹĽ smaĹĽenie..;-)

--
Kapitalizm jest chorobą (zarazą) z którą należy walczyć..
  InstalujÄ…c Linuksa na swoim komputerze robisz pierwszy krok w tym kierunku..

Data: 2013-11-24 13:28:35
Autor: Marek
Gotowanie wody, pieczenie mięsa, ciast, chleba.
W dniu niedziela, 24 listopada 2013 10:15:27 UTC+1 użytkownik Trybun napisał:
W dniu 2013-11-24 09:06, Wiesiaczek pisze:

> W dniu 24.11.2013 03:32, Michał pisze:

>>   Wodę trzeba trochę pogotować. Piek±c kotlety piec trzeba pod pokrywk±

>> inaczej wyjdzie niedopieczone - niestrawne.

>

> Smaż±c! Smażymy kotlety (na patelni) a pieczemy pieczeń (w piekarniku) :)

>

> A co do pokrywki to zgoda, też smażę pod przykryciem.

>



Pod pokrywk± to bardziej  "duszenie" niż smażenie..;-)




Duszenie to obrobka cieplna, odbywajaca sie w mieszaninie tluszczu i wody....
inteligencie ludowy.

Data: 2013-11-25 00:35:33
Autor: MAG
Gotowanie wody, pieczenie mięsa, ciast, chl eba.
W dniu 2013-11-24 22:28, Marek pisze:
W dniu niedziela, 24 listopada 2013 10:15:27 UTC+1 użytkownik Trybun napisał:
W dniu 2013-11-24 09:06, Wiesiaczek pisze:

W dniu 24.11.2013 03:32, Michał pisze:

<kulinarne sprzeczki>

Ktoś mi przetłumaczy tę dyskusję na politykę? Bo domyślam się, że posługujecie się jakimiś alegoriami... których niestety nie rozumiem.

Pozdrawiam,
MAG

Data: 2013-11-25 05:29:38
Autor: andal
Gotowanie wody, pieczenie mięsa, ciast, chleba.
On Mon, 25 Nov 2013 00:35:33 +0100, MAG wrote:

W dniu 2013-11-24 22:28, Marek pisze:
W dniu niedziela, 24 listopada 2013 10:15:27 UTC+1 uĹĽytkownik Trybun
napisał:
W dniu 2013-11-24 09:06, Wiesiaczek pisze:

W dniu 24.11.2013 03:32, Michał pisze:

<kulinarne sprzeczki>

Ktoś mi przetłumaczy tę dyskusję na politykę? Bo domyślam się, że
posługujecie się jakimiś alegoriami... których niestety nie rozumiem.

Pozdrawiam,
MAG

nie rozumiesz bo juz jestes uduszony alo usmazony

nawet nie wiesz czy pod przykrywka czy bez

Data: 2013-11-25 09:07:55
Autor: stevep
Gotowanie wody, pieczenie mięsa, ciast, ch leba.
Dnia 25-11-2013 o 00:35:33 MAG <mag27@nie.poczta.onet.pl> napisał(a):

W dniu 2013-11-24 22:28, Marek pisze:
W dniu niedziela, 24 listopada 2013 10:15:27 UTC+1 użytkownik Trybun  napisał:
W dniu 2013-11-24 09:06, Wiesiaczek pisze:

W dniu 24.11.2013 03:32, Michał pisze:

<kulinarne sprzeczki>

Kto¶ mi przetłumaczy tę dyskusję na politykę? Bo domy¶lam się, że  posługujecie się jakimi¶ alegoriami... których niestety nie rozumiem.

Pozdrawiam,
MAG

Nie wiesz jakie "złote my¶li" nasi politycy s± w stanie wysmażyć?

--
stevep
Używam klienta poczty Opera Mail: http://www.opera.com/mail/

Data: 2013-11-25 01:16:55
Autor: boukun
Gotowanie wody, pieczenie mięsa, ciast, chleba.
Użytkownik "Marek" <mwisniewski2008@gmail.com> napisał w wiadomo¶ci news:6746489a-9662-48ce-a3bc-4a77e6615513googlegroups.com...
W dniu niedziela, 24 listopada 2013 10:15:27 UTC+1 użytkownik Trybun napisał:
W dniu 2013-11-24 09:06, Wiesiaczek pisze:

> W dniu 24.11.2013 03:32, Michał pisze:

>>   Wodę trzeba trochę pogotować. Piek±c kotlety piec trzeba pod pokrywk±

>> inaczej wyjdzie niedopieczone - niestrawne.

>

> Smaż±c! Smażymy kotlety (na patelni) a pieczemy pieczeń (w piekarniku) :)

>

> A co do pokrywki to zgoda, też smażę pod przykryciem.

>



Pod pokrywk± to bardziej  "duszenie" niż smażenie..;-)




Duszenie to obrobka cieplna, odbywajaca sie w mieszaninie tluszczu i wody...
inteligencie ludowy.
-- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -
Można dusić bez podsmażania, czyli bez dodatku tłuszczu... Dietetyczny posiłek...

boukun

Data: 2013-11-25 10:32:56
Autor: Trybun
Gotowanie wody, pieczenie mięsa, ciast, chleba.
W dniu 2013-11-24 22:28, Marek pisze:



Pod pokrywk± to bardziej  "duszenie" niż smażenie..;-)



Duszenie to obrobka cieplna, odbywajaca sie w mieszaninie tluszczu i wody...
inteligencie ludowy.


Gdy na patelnię z smażonym mięsem nałożysz pokrywkę to woda z mięsa nie ma możliwo¶ci odparowania z naczynia i tym samym zaczyna sie proces duszenia.
Lata mijaj± a u e-zopa z rozumem nic nie lepiej.

--
Kapitalizm jest chorob± (zaraz±) z któr± należy walczyć..
  Instaluj±c Linuksa na swoim komputerze robisz pierwszy krok w tym kierunku..

Gotowanie wody, pieczenie mięsa, ciast, chleba .

Nowy film z video.banzaj.pl więcej »
Redmi 9A - recenzja budżetowego smartfona