Data: 2013-11-24 03:32:42 | |
Autor: Michał | |
Gotowanie wody, pieczenie mięsa, ciast, chleba . | |
Wodę trzeba trochę pogotować. Piekąc kotlety piec trzeba pod pokrywką inaczej wyjdzie niedopieczone - niestrawne.
|
|
Data: 2013-11-24 09:06:36 | |
Autor: Wiesiaczek | |
Gotowanie wody, pieczenie mięsa, ciast, chl eba. | |
W dniu 24.11.2013 03:32, Michał pisze:
Wodę trzeba trochę pogotować. Piekąc kotlety piec trzeba pod pokrywką Smażąc! Smażymy kotlety (na patelni) a pieczemy pieczeń (w piekarniku) :) A co do pokrywki to zgoda, też smażę pod przykryciem. -- Wiesiaczek (dziś z DC) "Ja piję tylko przy dwóch okazjach: Gdy są ogórki i gdy ich nie ma" ® |
|
Data: 2013-11-24 10:15:27 | |
Autor: Trybun | |
Gotowanie wody, pieczenie mięsa, ciast, chl eba. | |
W dniu 2013-11-24 09:06, Wiesiaczek pisze:
W dniu 24.11.2013 03:32, Michał pisze: Pod pokrywką to bardziej "duszenie" niż smażenie..;-) -- Kapitalizm jest chorobą (zarazą) z którą należy walczyć.. Instalując Linuksa na swoim komputerze robisz pierwszy krok w tym kierunku.. |
|
Data: 2013-11-24 13:28:35 | |
Autor: Marek | |
Gotowanie wody, pieczenie mięsa, ciast, chleba. | |
W dniu niedziela, 24 listopada 2013 10:15:27 UTC+1 użytkownik Trybun napisał:
W dniu 2013-11-24 09:06, Wiesiaczek pisze: Duszenie to obrobka cieplna, odbywajaca sie w mieszaninie tluszczu i wody.... inteligencie ludowy. |
|
Data: 2013-11-25 00:35:33 | |
Autor: MAG | |
Gotowanie wody, pieczenie mięsa, ciast, chl eba. | |
W dniu 2013-11-24 22:28, Marek pisze:
W dniu niedziela, 24 listopada 2013 10:15:27 UTC+1 użytkownik Trybun napisał: <kulinarne sprzeczki> Ktoś mi przetłumaczy tę dyskusję na politykę? Bo domyślam się, że posługujecie się jakimiś alegoriami... których niestety nie rozumiem. Pozdrawiam, MAG |
|
Data: 2013-11-25 05:29:38 | |
Autor: andal | |
Gotowanie wody, pieczenie mięsa, ciast, chleba. | |
On Mon, 25 Nov 2013 00:35:33 +0100, MAG wrote:
W dniu 2013-11-24 22:28, Marek pisze: nie rozumiesz bo juz jestes uduszony alo usmazony nawet nie wiesz czy pod przykrywka czy bez |
|
Data: 2013-11-25 09:07:55 | |
Autor: stevep | |
Gotowanie wody, pieczenie mięsa, ciast, ch leba. | |
Dnia 25-11-2013 o 00:35:33 MAG <mag27@nie.poczta.onet.pl> napisał(a):
W dniu 2013-11-24 22:28, Marek pisze:Nie wiesz jakie "złote my¶li" nasi politycy s± w stanie wysmażyć? -- stevep Używam klienta poczty Opera Mail: http://www.opera.com/mail/ |
|
Data: 2013-11-25 01:16:55 | |
Autor: boukun | |
Gotowanie wody, pieczenie mięsa, ciast, chleba. | |
Użytkownik "Marek" <mwisniewski2008@gmail.com> napisał w wiadomo¶ci news:6746489a-9662-48ce-a3bc-4a77e6615513googlegroups.com...
W dniu niedziela, 24 listopada 2013 10:15:27 UTC+1 użytkownik Trybun napisał: W dniu 2013-11-24 09:06, Wiesiaczek pisze: Duszenie to obrobka cieplna, odbywajaca sie w mieszaninie tluszczu i wody... inteligencie ludowy. -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- - Można dusić bez podsmażania, czyli bez dodatku tłuszczu... Dietetyczny posiłek... boukun |
|
Data: 2013-11-25 10:32:56 | |
Autor: Trybun | |
Gotowanie wody, pieczenie mięsa, ciast, chleba. | |
W dniu 2013-11-24 22:28, Marek pisze:
Gdy na patelnię z smażonym mięsem nałożysz pokrywkę to woda z mięsa nie ma możliwo¶ci odparowania z naczynia i tym samym zaczyna sie proces duszenia. Lata mijaj± a u e-zopa z rozumem nic nie lepiej. -- Kapitalizm jest chorob± (zaraz±) z któr± należy walczyć.. Instaluj±c Linuksa na swoim komputerze robisz pierwszy krok w tym kierunku.. |