|
Data: 2014-02-24 12:09:52 |
Autor: Trybun |
Niam, niam |
W dniu 2014-02-23 00:10, boukun pisze:
Wczoraj pizza włoska mojego wyrobu i receptury
http://photos.nasza-klasa.pl/8000061/155/other/std/bba8698921.jpeg
http://photos.nasza-klasa.pl/8000061/156/other/std/c5ba9dd5ac.jpeg
a dzisiaj zrobiłem pyszny sernik wiedeński, yhmm, palce lizać...
http://photos.nasza-klasa.pl/8000061/154/other/std/29b5776f66.jpeg
http://photos.nasza-klasa.pl/8000061/157/other/std/791c12eb9a.jpeg
Gdzieś czytałem ostatnio w Internecie, że kucharze włoscy czy jacyś inni krytykują robienie zdjęć potraw, że to niby jakaś profanacja, czy coś w tym stylu, że nie mależy fotografować potraw przed ich konsumpcją, bo w tym czasie jedzenie wystyga i jest niby mniej smaczne... Co za głupota..., jak zrobie sobie zdjęcie, to smak będę dłużej pamiętał...
boukun
Przede wszystkim powinno być chyba "Mniam" a nie "Niam".. ale u was tam na kresach jest w modzie przekręcanie wszystkiego co polskie. Druga sprawa - placek (podpłomyk) włoski, ciasto (sernik) wiedeńskie,.. W czym niby nasza Polska Kuchnia gorsza że propagujesz na grupie zagraniczne g*no?
--
Kapitalizm jest chorobą (zarazą) z którą należy walczyć..
Instalując Linuksa na swoim komputerze robisz pierwszy krok w tym kierunku..
|
|
|
Data: 2014-02-24 12:39:08 |
Autor: stevep |
Niam, niam |
W dniu .02.2014 o 12:09 Trybun <Ylih@yachu.com> pisze:
W dniu 2014-02-23 00:10, boukun pisze:
Wczoraj pizza włoska mojego wyrobu i receptury
http://photos.nasza-klasa.pl/8000061/155/other/std/bba8698921.jpeg
http://photos.nasza-klasa.pl/8000061/156/other/std/c5ba9dd5ac.jpeg
a dzisiaj zrobiłem pyszny sernik wiedeński, yhmm, palce lizać....
http://photos.nasza-klasa.pl/8000061/154/other/std/29b5776f66.jpeg
http://photos.nasza-klasa.pl/8000061/157/other/std/791c12eb9a.jpeg
Gdzieś czytałem ostatnio w Internecie, że kucharze włoscy czy jacyś inni krytykują robienie zdjęć potraw, że to niby jakaś profanacja, czy coś w tym stylu, że nie mależy fotografować potraw przed ich konsumpcją, bo w tym czasie jedzenie wystyga i jest niby mniej smaczne... Co za głupota..., jak zrobie sobie zdjęcie, to smak będę dłużej pamiętał...
boukun
Przede wszystkim powinno być chyba "Mniam" a nie "Niam".. ale u was tam na kresach jest w modzie przekręcanie wszystkiego co polskie. Druga sprawa - placek (podpłomyk) włoski, ciasto (sernik) wiedeńskie,... W czym niby nasza Polska Kuchnia gorsza że propagujesz na grupie zagraniczne g*no?
Ale boukun to chyba zachodni posiak.
--
stevep
-- -- -
Używam klienta poczty Opera Mail: http://www.opera.com/mail/
|
|
|
Data: 2014-02-24 13:33:59 |
Autor: boukun |
Niam, niam |
Użytkownik "Trybun" <Ylih@yachu.com> napisał w wiadomości news:lef9eg$rq9$1node1.news.atman.pl...
W dniu 2014-02-23 00:10, boukun pisze:
Wczoraj pizza włoska mojego wyrobu i receptury
http://photos.nasza-klasa.pl/8000061/155/other/std/bba8698921.jpeg
http://photos.nasza-klasa.pl/8000061/156/other/std/c5ba9dd5ac.jpeg
a dzisiaj zrobiłem pyszny sernik wiedeński, yhmm, palce lizać...
http://photos.nasza-klasa.pl/8000061/154/other/std/29b5776f66.jpeg
http://photos.nasza-klasa.pl/8000061/157/other/std/791c12eb9a.jpeg
Gdzieś czytałem ostatnio w Internecie, że kucharze włoscy czy jacyś inni krytykują robienie zdjęć potraw, że to niby jakaś profanacja, czy coś w tym stylu, że nie mależy fotografować potraw przed ich konsumpcją, bo w tym czasie jedzenie wystyga i jest niby mniej smaczne... Co za głupota..., jak zrobie sobie zdjęcie, to smak będę dłużej pamiętał...
boukun
Przede wszystkim powinno być chyba "Mniam" a nie "Niam".. ale u was tam na kresach jest w modzie przekręcanie wszystkiego co polskie. Druga sprawa - placek (podpłomyk) włoski, ciasto (sernik) wiedeńskie,.. W czym niby nasza Polska Kuchnia gorsza że propagujesz na grupie zagraniczne g*no?
Ten sernik wiedeński jest zakorzeniony od dawna w kuchni polskiej. Zresztą sam robię według przepisu ze starej książki Kuchnia Polska...
ciasto kruche: 15 dag mąki (tortowa 450 lub luksusowa 550, ja preferuje
tortową), 8 dag masła lub margaryny, 5 dag cukru pudru, 1 żółtko;
masa serowa: 1 kg niekwaśnego i dobrze odcisniętego sera (twarogu), 10 dag masła
lub margaryny, 6 jaj (rozdzielonych), 40 dag cukru pudru, 5 dag smażonej skórki
pomarańczowej, 5 dag rodzynków, wanilia, 2 łyżki kaszy manny lub 10 dag mąki,
sól
Zagnieść kruche ciasto, schłodzić, wywałkować, wyłożyć dno dużej tortownicy,
podpiec. Przyrządzić masę serową: ser zemleć, masło utrzeć na pulchną masę,
dodawać kolejno żółtka, przesiany cukier i ser. Starannie ucierać, ubić pianę,
wyłożyć na masę serową, dodać siekaną skórkę pomarańczową, opłukane rodzynki,
wanilię, kaszę manną i sól do smaku. Lekko wymieszać, wyłożyć na podpieczone
ciasto, wyrównać wierzch. Wstawić do dobrze nagrzanego piekarnika na 50-60
minut. Jeśli wierzch sernika za bardzo się rumieni, przykryć papierem. Upieczone
ciasto lekko schłodzić, okrążyć nożem dookoła formy, wyłożyć. Sernik można upiec
bez ciasta kruchego, wówczas dno tortownicy wyłożyć natłuszczonym papierem
pergaminowym lub wysypać zmielonym sucharkiem.
boukun
boukun
|
|
Data: 2014-02-24 15:48:05 |
Autor: stevep |
Niam, niam |
W dniu .02.2014 o 13:33 boukun <boukun@neostrada.pl> pisze:
Użytkownik "Trybun" <Ylih@yachu.com> napisał w wiadomości news:lef9eg$rq9$1node1.news.atman.pl...
W dniu 2014-02-23 00:10, boukun pisze:
Wczoraj pizza włoska mojego wyrobu i receptury
http://photos.nasza-klasa.pl/8000061/155/other/std/bba8698921.jpeg
http://photos.nasza-klasa.pl/8000061/156/other/std/c5ba9dd5ac.jpeg
a dzisiaj zrobiłem pyszny sernik wiedeński, yhmm, palce lizać....
http://photos.nasza-klasa.pl/8000061/154/other/std/29b5776f66.jpeg
http://photos.nasza-klasa.pl/8000061/157/other/std/791c12eb9a.jpeg
Gdzieś czytałem ostatnio w Internecie, że kucharze włoscy czy jacyś inni krytykują robienie zdjęć potraw, że to niby jakaś profanacja, czy coś w tym stylu, że nie mależy fotografować potraw przed ich konsumpcją, bo w tym czasie jedzenie wystyga i jest niby mniej smaczne... Co za głupota..., jak zrobie sobie zdjęcie, to smak będę dłużej pamiętał...
boukun
Przede wszystkim powinno być chyba "Mniam" a nie "Niam".. ale u was tam na kresach jest w modzie przekręcanie wszystkiego co polskie. Druga sprawa - placek (podpłomyk) włoski, ciasto (sernik) wiedeńskie,... W czym niby nasza Polska Kuchnia gorsza że propagujesz na grupie zagraniczne g*no?
Ten sernik wiedeński jest zakorzeniony od dawna w kuchni polskiej. Zresztą sam robię według przepisu ze starej książki Kuchnia Polska...
ciasto kruche: 15 dag mąki (tortowa 450 lub luksusowa 550, ja preferuje
tortową), 8 dag masła lub margaryny, 5 dag cukru pudru, 1 żółtko;
masa serowa: 1 kg niekwaśnego i dobrze odcisniętego sera (twarogu), 10 dag masła
lub margaryny, 6 jaj (rozdzielonych), 40 dag cukru pudru, 5 dag smażonej skórki
pomarańczowej, 5 dag rodzynków, wanilia, 2 łyżki kaszy manny lub 10 dag mąki,
sól
Zagnieść kruche ciasto, schłodzić, wywałkować, wyłożyć dno dużej tortownicy,
podpiec. Przyrządzić masę serową: ser zemleć, masło utrzeć na pulchną masę,
dodawać kolejno żółtka, przesiany cukier i ser. Starannie ucierać, ubić pianę,
wyłożyć na masę serową, dodać siekaną skórkę pomarańczową, opłukane rodzynki,
wanilię, kaszę manną i sól do smaku. Lekko wymieszać, wyłożyć na podpieczone
ciasto, wyrównać wierzch. Wstawić do dobrze nagrzanego piekarnika na 50-60
minut. Jeśli wierzch sernika za bardzo się rumieni, przykryć papierem. Upieczone
ciasto lekko schłodzić, okrążyć nożem dookoła formy, wyłożyć. Sernik można upiec
bez ciasta kruchego, wówczas dno tortownicy wyłożyć natłuszczonym papierem
pergaminowym lub wysypać zmielonym sucharkiem.
boukun
boukun
A ile ty warzysz boukun przy takiej "diecie"? Ale popieram, żebyś się zajmował kulinariami bo polityka to nie na twój rozumek.
--
stevep
-- -- -
Używam klienta poczty Opera Mail: http://www.opera.com/mail/
|
|
|
Data: 2014-02-24 19:53:38 |
Autor: boukun |
Niam, niam |
Użytkownik "stevep" <stevep011@invalid.tkdami.net> napisał w wiadomości news:op.xbsjefty50oqoastevep-komputer.radom.vectranet.pl...
W dniu .02.2014 o 13:33 boukun <boukun@neostrada.pl> pisze:
Użytkownik "Trybun" <Ylih@yachu.com> napisał w wiadomości news:lef9eg$rq9$1node1.news.atman.pl...
W dniu 2014-02-23 00:10, boukun pisze:
Wczoraj pizza włoska mojego wyrobu i receptury
http://photos.nasza-klasa.pl/8000061/155/other/std/bba8698921.jpeg
http://photos.nasza-klasa.pl/8000061/156/other/std/c5ba9dd5ac.jpeg
a dzisiaj zrobiłem pyszny sernik wiedeński, yhmm, palce lizać...
http://photos.nasza-klasa.pl/8000061/154/other/std/29b5776f66.jpeg
http://photos.nasza-klasa.pl/8000061/157/other/std/791c12eb9a.jpeg
Gdzieś czytałem ostatnio w Internecie, że kucharze włoscy czy jacyś inni krytykują robienie zdjęć potraw, że to niby jakaś profanacja, czy coś w tym stylu, że nie mależy fotografować potraw przed ich konsumpcją, bo w tym czasie jedzenie wystyga i jest niby mniej smaczne... Co za głupota..., jak zrobie sobie zdjęcie, to smak będę dłużej pamiętał...
boukun
Przede wszystkim powinno być chyba "Mniam" a nie "Niam".. ale u was tam na kresach jest w modzie przekręcanie wszystkiego co polskie. Druga sprawa - placek (podpłomyk) włoski, ciasto (sernik) wiedeńskie,.. W czym niby nasza Polska Kuchnia gorsza że propagujesz na grupie zagraniczne g*no?
Ten sernik wiedeński jest zakorzeniony od dawna w kuchni polskiej. Zresztą sam robię według przepisu ze starej książki Kuchnia Polska...
ciasto kruche: 15 dag mąki (tortowa 450 lub luksusowa 550, ja preferuje
tortową), 8 dag masła lub margaryny, 5 dag cukru pudru, 1 żółtko;
masa serowa: 1 kg niekwaśnego i dobrze odcisniętego sera (twarogu), 10 dag masła
lub margaryny, 6 jaj (rozdzielonych), 40 dag cukru pudru, 5 dag smażonej skórki
pomarańczowej, 5 dag rodzynków, wanilia, 2 łyżki kaszy manny lub 10 dag mąki,
sól
Zagnieść kruche ciasto, schłodzić, wywałkować, wyłożyć dno dużej tortownicy,
podpiec. Przyrządzić masę serową: ser zemleć, masło utrzeć na pulchną masę,
dodawać kolejno żółtka, przesiany cukier i ser. Starannie ucierać, ubić pianę,
wyłożyć na masę serową, dodać siekaną skórkę pomarańczową, opłukane rodzynki,
wanilię, kaszę manną i sól do smaku. Lekko wymieszać, wyłożyć na podpieczone
ciasto, wyrównać wierzch. Wstawić do dobrze nagrzanego piekarnika na 50-60
minut. Jeśli wierzch sernika za bardzo się rumieni, przykryć papierem. Upieczone
ciasto lekko schłodzić, okrążyć nożem dookoła formy, wyłożyć. Sernik można upiec
bez ciasta kruchego, wówczas dno tortownicy wyłożyć natłuszczonym papierem
pergaminowym lub wysypać zmielonym sucharkiem.
boukun
boukun
A ile ty warzysz boukun przy takiej "diecie"? Ale popieram, żebyś się
zajmował kulinariami bo polityka to nie na twój rozumek.
stevep
-- -- -
Mam bardzo dobrą przemianę materii, mogę sobie na wszystko pozwolić, oczywiście najlepsza jest urozmaicona dieta...
boukun
|
|
|
Data: 2014-02-25 02:09:06 |
Autor: stevep |
Niam, niam |
W dniu .02.2014 o 19:53 boukun <boukun@neostrada.pl> pisze:
Użytkownik "stevep" <stevep011@invalid.tkdami.net> napisał w wiadomości news:op.xbsjefty50oqoastevep-komputer.radom.vectranet.pl...
W dniu .02.2014 o 13:33 boukun <boukun@neostrada.pl> pisze:
Użytkownik "Trybun" <Ylih@yachu.com> napisał w wiadomości news:lef9eg$rq9$1node1.news.atman.pl...
W dniu 2014-02-23 00:10, boukun pisze:
Wczoraj pizza włoska mojego wyrobu i receptury
http://photos.nasza-klasa.pl/8000061/155/other/std/bba8698921.jpeg
http://photos.nasza-klasa.pl/8000061/156/other/std/c5ba9dd5ac.jpeg
a dzisiaj zrobiłem pyszny sernik wiedeński, yhmm, palce lizać....
http://photos.nasza-klasa.pl/8000061/154/other/std/29b5776f66.jpeg
http://photos.nasza-klasa.pl/8000061/157/other/std/791c12eb9a.jpeg
Gdzieś czytałem ostatnio w Internecie, że kucharze włoscy czy jacyś inni krytykują robienie zdjęć potraw, że to niby jakaś profanacja, czy coś w tym stylu, że nie mależy fotografować potraw przed ich konsumpcją, bo w tym czasie jedzenie wystyga i jest niby mniej smaczne... Co za głupota..., jak zrobie sobie zdjęcie, to smak będę dłużej pamiętał...
boukun
Przede wszystkim powinno być chyba "Mniam" a nie "Niam".. ale u was tam na kresach jest w modzie przekręcanie wszystkiego co polskie. Druga sprawa - placek (podpłomyk) włoski, ciasto (sernik) wiedeńskie,.. W czym niby nasza Polska Kuchnia gorsza że propagujesz na grupie zagraniczne g*no?
Ten sernik wiedeński jest zakorzeniony od dawna w kuchni polskiej. Zresztą sam robię według przepisu ze starej książki Kuchnia Polska...
ciasto kruche: 15 dag mąki (tortowa 450 lub luksusowa 550, ja preferuje
tortową), 8 dag masła lub margaryny, 5 dag cukru pudru, 1 żółtko;
masa serowa: 1 kg niekwaśnego i dobrze odcisniętego sera (twarogu), 10 dag masła
lub margaryny, 6 jaj (rozdzielonych), 40 dag cukru pudru, 5 dag smażonej skórki
pomarańczowej, 5 dag rodzynków, wanilia, 2 łyżki kaszy manny lub 10 dag mąki,
sól
Zagnieść kruche ciasto, schłodzić, wywałkować, wyłożyć dno dużej tortownicy,
podpiec. Przyrządzić masę serową: ser zemleć, masło utrzeć na pulchną masę,
dodawać kolejno żółtka, przesiany cukier i ser. Starannie ucierać, ubić pianę,
wyłożyć na masę serową, dodać siekaną skórkę pomarańczową, opłukane rodzynki,
wanilię, kaszę manną i sól do smaku. Lekko wymieszać, wyłożyć na podpieczone
ciasto, wyrównać wierzch. Wstawić do dobrze nagrzanego piekarnika na 50-60
minut. Jeśli wierzch sernika za bardzo się rumieni, przykryć papierem. Upieczone
ciasto lekko schłodzić, okrążyć nożem dookoła formy, wyłożyć. Sernik można upiec
bez ciasta kruchego, wówczas dno tortownicy wyłożyć natłuszczonym papierem
pergaminowym lub wysypać zmielonym sucharkiem.
boukun
boukun
A ile ty warzysz boukun przy takiej "diecie"? Ale popieram, żebyś się
zajmował kulinariami bo polityka to nie na twój rozumek.
stevep
-- -- -
Mam bardzo dobrą przemianę materii, mogę sobie na wszystko pozwolić, oczywiście najlepsza jest urozmaicona dieta...
boukun
Ale i tak poniżej 120 nie schodzisz?
--
stevep
-- -- -
Używam klienta poczty Opera Mail: http://www.opera.com/mail/
|
|