Grupy dyskusyjne   »   pl.soc.polityka   »   Niam, niam

Niam, niam

Data: 2014-02-24 12:09:52
Autor: Trybun
Niam, niam
W dniu 2014-02-23 00:10, boukun pisze:
Wczoraj pizza włoska mojego wyrobu i receptury
http://photos.nasza-klasa.pl/8000061/155/other/std/bba8698921.jpeg

http://photos.nasza-klasa.pl/8000061/156/other/std/c5ba9dd5ac.jpeg

a dzisiaj zrobiłem pyszny sernik wiedeński, yhmm, palce lizać...
http://photos.nasza-klasa.pl/8000061/154/other/std/29b5776f66.jpeg

http://photos.nasza-klasa.pl/8000061/157/other/std/791c12eb9a.jpeg

Gdzieś czytałem ostatnio w Internecie, że kucharze włoscy czy jacyś inni krytykują robienie zdjęć potraw, że to niby jakaś profanacja, czy coś w tym stylu, że nie mależy fotografować potraw przed ich konsumpcją, bo w tym czasie jedzenie wystyga i jest niby mniej smaczne... Co za głupota..., jak zrobie sobie zdjęcie, to smak będę dłużej pamiętał...

boukun

Przede wszystkim powinno być chyba "Mniam" a nie "Niam".. ale u was tam na kresach jest w modzie przekręcanie wszystkiego co polskie. Druga sprawa - placek (podpłomyk) włoski, ciasto (sernik) wiedeńskie,.. W czym niby nasza Polska Kuchnia gorsza że propagujesz na grupie zagraniczne g*no?

--
Kapitalizm jest chorobą (zarazą) z którą należy walczyć..
  Instalując Linuksa na swoim komputerze robisz pierwszy krok w tym kierunku..

Data: 2014-02-24 12:39:08
Autor: stevep
Niam, niam
W dniu .02.2014 o 12:09 Trybun <Ylih@yachu.com> pisze:

W dniu 2014-02-23 00:10, boukun pisze:
Wczoraj pizza włoska mojego wyrobu i receptury
http://photos.nasza-klasa.pl/8000061/155/other/std/bba8698921.jpeg

http://photos.nasza-klasa.pl/8000061/156/other/std/c5ba9dd5ac.jpeg

a dzisiaj zrobiłem pyszny sernik wiedeński, yhmm, palce lizać....
http://photos.nasza-klasa.pl/8000061/154/other/std/29b5776f66.jpeg

http://photos.nasza-klasa.pl/8000061/157/other/std/791c12eb9a.jpeg

Gdzieś czytałem ostatnio w Internecie, że kucharze włoscy czy jacyś  inni krytykują robienie zdjęć potraw, że to niby jakaś profanacja, czy  coś w tym stylu, że nie mależy fotografować potraw przed ich  konsumpcją, bo w tym czasie jedzenie wystyga i jest niby mniej  smaczne... Co za głupota..., jak zrobie sobie zdjęcie, to smak będę  dłużej pamiętał...

boukun

Przede wszystkim powinno być chyba "Mniam" a nie "Niam".. ale u was tam  na kresach jest w modzie przekręcanie wszystkiego co polskie. Druga  sprawa - placek (podpłomyk) włoski, ciasto (sernik) wiedeńskie,... W czym  niby nasza Polska Kuchnia gorsza że propagujesz na grupie zagraniczne  g*no?

Ale boukun to chyba zachodni posiak.

--
stevep
-- -- -
Używam klienta poczty Opera Mail: http://www.opera.com/mail/

Data: 2014-02-24 13:33:59
Autor: boukun
Niam, niam
Użytkownik "Trybun" <Ylih@yachu.com> napisał w wiadomości news:lef9eg$rq9$1node1.news.atman.pl...
W dniu 2014-02-23 00:10, boukun pisze:
Wczoraj pizza włoska mojego wyrobu i receptury
http://photos.nasza-klasa.pl/8000061/155/other/std/bba8698921.jpeg

http://photos.nasza-klasa.pl/8000061/156/other/std/c5ba9dd5ac.jpeg

a dzisiaj zrobiłem pyszny sernik wiedeński, yhmm, palce lizać...
http://photos.nasza-klasa.pl/8000061/154/other/std/29b5776f66.jpeg

http://photos.nasza-klasa.pl/8000061/157/other/std/791c12eb9a.jpeg

Gdzieś czytałem ostatnio w Internecie, że kucharze włoscy czy jacyś inni krytykują robienie zdjęć potraw, że to niby jakaś profanacja, czy coś w tym stylu, że nie mależy fotografować potraw przed ich konsumpcją, bo w tym czasie jedzenie wystyga i jest niby mniej smaczne... Co za głupota..., jak zrobie sobie zdjęcie, to smak będę dłużej pamiętał...

boukun

Przede wszystkim powinno być chyba "Mniam" a nie "Niam".. ale u was tam na kresach jest w modzie przekręcanie wszystkiego co polskie. Druga sprawa - placek (podpłomyk) włoski, ciasto (sernik) wiedeńskie,.. W czym niby nasza Polska Kuchnia gorsza że propagujesz na grupie zagraniczne g*no?

Ten sernik wiedeński jest zakorzeniony od dawna w kuchni polskiej. Zresztą sam robię według przepisu ze starej książki Kuchnia Polska...

ciasto kruche: 15 dag mąki (tortowa 450 lub luksusowa 550, ja preferuje
tortową), 8 dag masła lub margaryny, 5 dag cukru pudru, 1 żółtko;
masa serowa: 1 kg niekwaśnego i dobrze odcisniętego sera (twarogu), 10 dag masła
lub margaryny, 6 jaj (rozdzielonych), 40 dag cukru pudru, 5 dag smażonej skórki
pomarańczowej, 5 dag rodzynków, wanilia, 2 łyżki kaszy manny lub 10 dag mąki,
sól

Zagnieść kruche ciasto, schłodzić, wywałkować, wyłożyć dno dużej tortownicy,
podpiec. Przyrządzić masę serową: ser zemleć, masło utrzeć na pulchną masę,
dodawać kolejno żółtka, przesiany cukier i ser. Starannie ucierać, ubić pianę,
wyłożyć na masę serową, dodać siekaną skórkę pomarańczową, opłukane rodzynki,
wanilię, kaszę manną i sól do smaku. Lekko wymieszać, wyłożyć na podpieczone
ciasto, wyrównać wierzch. Wstawić do dobrze nagrzanego piekarnika na 50-60
minut. Jeśli wierzch sernika za bardzo się rumieni, przykryć papierem. Upieczone
ciasto lekko schłodzić, okrążyć nożem dookoła formy, wyłożyć. Sernik można upiec
bez ciasta kruchego, wówczas dno tortownicy wyłożyć natłuszczonym papierem
pergaminowym lub wysypać zmielonym sucharkiem.

boukun

boukun

Data: 2014-02-24 15:48:05
Autor: stevep
Niam, niam
W dniu .02.2014 o 13:33 boukun <boukun@neostrada.pl> pisze:

Użytkownik "Trybun" <Ylih@yachu.com> napisał w wiadomości  news:lef9eg$rq9$1node1.news.atman.pl...
W dniu 2014-02-23 00:10, boukun pisze:
Wczoraj pizza włoska mojego wyrobu i receptury
http://photos.nasza-klasa.pl/8000061/155/other/std/bba8698921.jpeg

http://photos.nasza-klasa.pl/8000061/156/other/std/c5ba9dd5ac.jpeg

a dzisiaj zrobiłem pyszny sernik wiedeński, yhmm, palce lizać....
http://photos.nasza-klasa.pl/8000061/154/other/std/29b5776f66.jpeg

http://photos.nasza-klasa.pl/8000061/157/other/std/791c12eb9a.jpeg

Gdzieś czytałem ostatnio w Internecie, że kucharze włoscy czy jacyś  inni krytykują robienie zdjęć potraw, że to niby jakaś profanacja, czy  coś w tym stylu, że nie mależy fotografować potraw przed ich  konsumpcją, bo w tym czasie jedzenie wystyga i jest niby mniej  smaczne... Co za głupota..., jak zrobie sobie zdjęcie, to smak będę  dłużej pamiętał...

boukun

Przede wszystkim powinno być chyba "Mniam" a nie "Niam".. ale u was tam  na kresach jest w modzie przekręcanie wszystkiego co polskie. Druga  sprawa - placek (podpłomyk) włoski, ciasto (sernik) wiedeńskie,... W  czym niby nasza Polska Kuchnia gorsza że propagujesz na grupie  zagraniczne g*no?

Ten sernik wiedeński jest zakorzeniony od dawna w kuchni polskiej.  Zresztą sam robię według przepisu ze starej książki Kuchnia Polska...

ciasto kruche: 15 dag mąki (tortowa 450 lub luksusowa 550, ja preferuje
tortową), 8 dag masła lub margaryny, 5 dag cukru pudru, 1 żółtko;
masa serowa: 1 kg niekwaśnego i dobrze odcisniętego sera (twarogu), 10  dag masła
lub margaryny, 6 jaj (rozdzielonych), 40 dag cukru pudru, 5 dag smażonej  skórki
pomarańczowej, 5 dag rodzynków, wanilia, 2 łyżki kaszy manny lub 10 dag  mąki,
sól

Zagnieść kruche ciasto, schłodzić, wywałkować, wyłożyć dno dużej  tortownicy,
podpiec. Przyrządzić masę serową: ser zemleć, masło utrzeć na pulchną  masę,
dodawać kolejno żółtka, przesiany cukier i ser. Starannie ucierać, ubić  pianę,
wyłożyć na masę serową, dodać siekaną skórkę pomarańczową, opłukane  rodzynki,
wanilię, kaszę manną i sól do smaku. Lekko wymieszać, wyłożyć na  podpieczone
ciasto, wyrównać wierzch. Wstawić do dobrze nagrzanego piekarnika na  50-60
minut. Jeśli wierzch sernika za bardzo się rumieni, przykryć papierem.  Upieczone
ciasto lekko schłodzić, okrążyć nożem dookoła formy, wyłożyć. Sernik  można upiec
bez ciasta kruchego, wówczas dno tortownicy wyłożyć natłuszczonym  papierem
pergaminowym lub wysypać zmielonym sucharkiem.

boukun

boukun
A ile ty warzysz boukun przy takiej "diecie"? Ale popieram, żebyś się  zajmował kulinariami bo polityka to nie na twój rozumek.

--
stevep
-- -- -
Używam klienta poczty Opera Mail: http://www.opera.com/mail/

Data: 2014-02-24 19:53:38
Autor: boukun
Niam, niam
Użytkownik "stevep" <stevep011@invalid.tkdami.net> napisał w wiadomości news:op.xbsjefty50oqoastevep-komputer.radom.vectranet.pl...
W dniu .02.2014 o 13:33 boukun <boukun@neostrada.pl> pisze:

Użytkownik "Trybun" <Ylih@yachu.com> napisał w wiadomości news:lef9eg$rq9$1node1.news.atman.pl...
W dniu 2014-02-23 00:10, boukun pisze:
Wczoraj pizza włoska mojego wyrobu i receptury
http://photos.nasza-klasa.pl/8000061/155/other/std/bba8698921.jpeg

http://photos.nasza-klasa.pl/8000061/156/other/std/c5ba9dd5ac.jpeg

a dzisiaj zrobiłem pyszny sernik wiedeński, yhmm, palce lizać...
http://photos.nasza-klasa.pl/8000061/154/other/std/29b5776f66.jpeg

http://photos.nasza-klasa.pl/8000061/157/other/std/791c12eb9a.jpeg

Gdzieś czytałem ostatnio w Internecie, że kucharze włoscy czy jacyś  inni krytykują robienie zdjęć potraw, że to niby jakaś profanacja, czy  coś w tym stylu, że nie mależy fotografować potraw przed ich  konsumpcją, bo w tym czasie jedzenie wystyga i jest niby mniej  smaczne... Co za głupota..., jak zrobie sobie zdjęcie, to smak będę  dłużej pamiętał...

boukun

Przede wszystkim powinno być chyba "Mniam" a nie "Niam".. ale u was tam  na kresach jest w modzie przekręcanie wszystkiego co polskie. Druga  sprawa - placek (podpłomyk) włoski, ciasto (sernik) wiedeńskie,.. W  czym niby nasza Polska Kuchnia gorsza że propagujesz na grupie  zagraniczne g*no?

Ten sernik wiedeński jest zakorzeniony od dawna w kuchni polskiej.  Zresztą sam robię według przepisu ze starej książki Kuchnia Polska...

ciasto kruche: 15 dag mąki (tortowa 450 lub luksusowa 550, ja preferuje
tortową), 8 dag masła lub margaryny, 5 dag cukru pudru, 1 żółtko;
masa serowa: 1 kg niekwaśnego i dobrze odcisniętego sera (twarogu), 10  dag masła
lub margaryny, 6 jaj (rozdzielonych), 40 dag cukru pudru, 5 dag smażonej skórki
pomarańczowej, 5 dag rodzynków, wanilia, 2 łyżki kaszy manny lub 10 dag  mąki,
sól

Zagnieść kruche ciasto, schłodzić, wywałkować, wyłożyć dno dużej  tortownicy,
podpiec. Przyrządzić masę serową: ser zemleć, masło utrzeć na pulchną  masę,
dodawać kolejno żółtka, przesiany cukier i ser. Starannie ucierać, ubić pianę,
wyłożyć na masę serową, dodać siekaną skórkę pomarańczową, opłukane  rodzynki,
wanilię, kaszę manną i sól do smaku. Lekko wymieszać, wyłożyć na  podpieczone
ciasto, wyrównać wierzch. Wstawić do dobrze nagrzanego piekarnika na  50-60
minut. Jeśli wierzch sernika za bardzo się rumieni, przykryć papierem. Upieczone
ciasto lekko schłodzić, okrążyć nożem dookoła formy, wyłożyć. Sernik  można upiec
bez ciasta kruchego, wówczas dno tortownicy wyłożyć natłuszczonym  papierem
pergaminowym lub wysypać zmielonym sucharkiem.

boukun

boukun
A ile ty warzysz boukun przy takiej "diecie"? Ale popieram, żebyś się
zajmował kulinariami bo polityka to nie na twój rozumek.

stevep
-- -- -

Mam bardzo dobrą przemianę materii, mogę sobie na wszystko pozwolić, oczywiście najlepsza jest urozmaicona dieta...

boukun

Data: 2014-02-25 02:09:06
Autor: stevep
Niam, niam
W dniu .02.2014 o 19:53 boukun <boukun@neostrada.pl> pisze:

Użytkownik "stevep" <stevep011@invalid.tkdami.net> napisał w wiadomości  news:op.xbsjefty50oqoastevep-komputer.radom.vectranet.pl...
W dniu .02.2014 o 13:33 boukun <boukun@neostrada.pl> pisze:

Użytkownik "Trybun" <Ylih@yachu.com> napisał w wiadomości  news:lef9eg$rq9$1node1.news.atman.pl...
W dniu 2014-02-23 00:10, boukun pisze:
Wczoraj pizza włoska mojego wyrobu i receptury
http://photos.nasza-klasa.pl/8000061/155/other/std/bba8698921.jpeg

http://photos.nasza-klasa.pl/8000061/156/other/std/c5ba9dd5ac.jpeg

a dzisiaj zrobiłem pyszny sernik wiedeński, yhmm, palce lizać....
http://photos.nasza-klasa.pl/8000061/154/other/std/29b5776f66.jpeg

http://photos.nasza-klasa.pl/8000061/157/other/std/791c12eb9a.jpeg

Gdzieś czytałem ostatnio w Internecie, że kucharze włoscy czy jacyś   inni krytykują robienie zdjęć potraw, że to niby jakaś profanacja,  czy  coś w tym stylu, że nie mależy fotografować potraw przed ich   konsumpcją, bo w tym czasie jedzenie wystyga i jest niby mniej   smaczne... Co za głupota..., jak zrobie sobie zdjęcie, to smak będę   dłużej pamiętał...

boukun

Przede wszystkim powinno być chyba "Mniam" a nie "Niam".. ale u was  tam  na kresach jest w modzie przekręcanie wszystkiego co polskie.  Druga  sprawa - placek (podpłomyk) włoski, ciasto (sernik)  wiedeńskie,.. W  czym niby nasza Polska Kuchnia gorsza że propagujesz  na grupie  zagraniczne g*no?

Ten sernik wiedeński jest zakorzeniony od dawna w kuchni polskiej.   Zresztą sam robię według przepisu ze starej książki Kuchnia Polska...

ciasto kruche: 15 dag mąki (tortowa 450 lub luksusowa 550, ja preferuje
tortową), 8 dag masła lub margaryny, 5 dag cukru pudru, 1 żółtko;
masa serowa: 1 kg niekwaśnego i dobrze odcisniętego sera (twarogu), 10   dag masła
lub margaryny, 6 jaj (rozdzielonych), 40 dag cukru pudru, 5 dag  smażonej skórki
pomarańczowej, 5 dag rodzynków, wanilia, 2 łyżki kaszy manny lub 10  dag  mąki,
sól

Zagnieść kruche ciasto, schłodzić, wywałkować, wyłożyć dno dużej   tortownicy,
podpiec. Przyrządzić masę serową: ser zemleć, masło utrzeć na pulchną   masę,
dodawać kolejno żółtka, przesiany cukier i ser. Starannie ucierać, ubić  pianę,
wyłożyć na masę serową, dodać siekaną skórkę pomarańczową, opłukane   rodzynki,
wanilię, kaszę manną i sól do smaku. Lekko wymieszać, wyłożyć na   podpieczone
ciasto, wyrównać wierzch. Wstawić do dobrze nagrzanego piekarnika na   50-60
minut. Jeśli wierzch sernika za bardzo się rumieni, przykryć papierem.  Upieczone
ciasto lekko schłodzić, okrążyć nożem dookoła formy, wyłożyć. Sernik   można upiec
bez ciasta kruchego, wówczas dno tortownicy wyłożyć natłuszczonym   papierem
pergaminowym lub wysypać zmielonym sucharkiem.

boukun

boukun
A ile ty warzysz boukun przy takiej "diecie"? Ale popieram, żebyś się
zajmował kulinariami bo polityka to nie na twój rozumek.

stevep
-- -- -

Mam bardzo dobrą przemianę materii, mogę sobie na wszystko pozwolić,  oczywiście najlepsza jest urozmaicona dieta...

boukun

Ale i tak poniżej 120 nie schodzisz?
--
stevep
-- -- -
Używam klienta poczty Opera Mail: http://www.opera.com/mail/

Niam, niam

Nowy film z video.banzaj.pl więcej »
Redmi 9A - recenzja budżetowego smartfona