|
Data: 2009-02-27 08:53:09 |
Autor: reme.k |
Nowe przepisy na Slowacji |
|
|
|
Data: 2009-02-27 12:06:13 |
Autor: Titus Atomicus |
Nowe przepisy na Slowacji |
In article <2201.00000086.49a79be5@newsgate.onet.pl>, reme.k@vp.pl wrote:
> Przy okazji, bo temat Słowacji, euro itp przewija się tu i tam:
> http://wyborcza.pl/1,88975,6312498,Pustki_po_Polakach.html
Głupawe są takie artykuły niczym szefowa restauracji Goral.
Skoro ludzie nie chcą jeść u niej to niech obniży cenę.
Mhm. Ale co jej z tego przyjdzie?
TA
|
|
|
Data: 2009-02-27 12:07:34 |
Autor: reme.k |
Nowe przepisy na Slowacji |
In article <2201.00000086.49a79be5@newsgate.onet.pl>, reme.k@vp.pl wrote:
> > Przy okazji, bo temat Słowacji, euro itp przewija się tu i tam:
> > http://wyborcza.pl/1,88975,6312498,Pustki_po_Polakach.html
> > Głupawe są takie artykuły niczym szefowa restauracji Goral.
> Skoro ludzie nie chcą jeść u niej to niech obniży cenę.
Mhm. Ale co jej z tego przyjdzie?
Nie wiem, może klienci się pojawią?
--
|
|
|
Data: 2009-02-27 12:55:22 |
Autor: MichałG |
Nowe przepisy na Slowacji |
reme.k@vp.pl napisał(a):
In article <2201.00000086.49a79be5@newsgate.onet.pl>, reme.k@vp.pl wrote:
Przy okazji, bo temat Słowacji, euro itp przewija się tu i tam:
http://wyborcza.pl/1,88975,6312498,Pustki_po_Polakach.html
Głupawe są takie artykuły niczym szefowa restauracji Goral.
Skoro ludzie nie chcą jeść u niej to niech obniży cenę.
Mhm. Ale co jej z tego przyjdzie?
Nie wiem, może klienci się pojawią?
no i?
;-)
pozdrawiam
Michał
|
|
|
Data: 2009-02-27 12:59:00 |
Autor: reme.k |
Nowe przepisy na Slowacji |
reme.k@vp.pl napisał(a):
>> In article <2201.00000086.49a79be5@newsgate.onet.pl>, reme.k@vp.pl >> wrote:
>>
>>>> Przy okazji, bo temat Słowacji, euro itp przewija się tu i tam:
>>>> http://wyborcza.pl/1,88975,6312498,Pustki_po_Polakach.html
>>> Głupawe są takie artykuły niczym szefowa restauracji Goral.
>>> Skoro ludzie nie chcą jeść u niej to niech obniży cenę.
>> Mhm. Ale co jej z tego przyjdzie?
> > Nie wiem, może klienci się pojawią?
no i?
Wydawać by się mogło że restauracja jest po to aby przychodzili do niej konsumenci?
--
|
|
|
Data: 2009-02-27 13:42:27 |
Autor: MichałG |
Nowe przepisy na Slowacji |
reme.k@vp.pl napisał(a):
reme.k@vp.pl napisał(a):
In article <2201.00000086.49a79be5@newsgate.onet.pl>, reme.k@vp.pl wrote:
Przy okazji, bo temat Słowacji, euro itp przewija się tu i tam:
http://wyborcza.pl/1,88975,6312498,Pustki_po_Polakach.html
Głupawe są takie artykuły niczym szefowa restauracji Goral.
Skoro ludzie nie chcą jeść u niej to niech obniży cenę.
Mhm. Ale co jej z tego przyjdzie?
Nie wiem, może klienci się pojawią?
no i?
Wydawać by się mogło że restauracja jest po to aby przychodzili do niej konsumenci?
Wydawać by sie mogło...... ;-) Ale tak naprawdę jest po to, by na niej zarabiać. Przynajmniej troche... ;-)
pozdrawiam
Michał
|
|
|
Data: 2009-02-27 13:02:33 |
Autor: Titus Atomicus |
Nowe przepisy na Slowacji |
In article <2201.000000b4.49a7c976@newsgate.onet.pl>, reme.k@vp.pl wrote:
> In article <2201.00000086.49a79be5@newsgate.onet.pl>, reme.k@vp.pl > wrote:
> > > > Przy okazji, bo temat Słowacji, euro itp przewija się tu i tam:
> > > http://wyborcza.pl/1,88975,6312498,Pustki_po_Polakach.html
> > > > Głupawe są takie artykuły niczym szefowa restauracji Goral.
> > Skoro ludzie nie chcą jeść u niej to niech obniży cenę.
> > Mhm. Ale co jej z tego przyjdzie?
Nie wiem, może klienci się pojawią?
A po co jej klienci, skoro zysku nie bedzie?
TA
|
|
Data: 2009-02-27 13:04:27 |
Autor: reme.k |
Nowe przepisy na Slowacji |
In article <2201.000000b4.49a7c976@newsgate.onet.pl>, reme.k@vp.pl wrote:
> > In article <2201.00000086.49a79be5@newsgate.onet.pl>, reme.k@vp.pl > > wrote:
> > > > > > Przy okazji, bo temat Słowacji, euro itp przewija się tu i tam:
> > > > http://wyborcza.pl/1,88975,6312498,Pustki_po_Polakach.html
> > > > > > Głupawe są takie artykuły niczym szefowa restauracji Goral.
> > > Skoro ludzie nie chcą jeść u niej to niech obniży cenę.
> > > > Mhm. Ale co jej z tego przyjdzie?
> > Nie wiem, może klienci się pojawią?
A po co jej klienci, skoro zysku nie bedzie?
Dlaczego nie będzie?
A bez klientów jest?
--
|
|
|
Data: 2009-02-27 13:44:53 |
Autor: Titus Atomicus |
Nowe przepisy na Slowacji |
In article <2201.000000bb.49a7d6cb@newsgate.onet.pl>, reme.k@vp.pl wrote:
> In article <2201.000000b4.49a7c976@newsgate.onet.pl>, reme.k@vp.pl > wrote:
> > > > In article <2201.00000086.49a79be5@newsgate.onet.pl>, reme.k@vp.pl > > > wrote:
> > > > > > > > Przy okazji, bo temat Słowacji, euro itp przewija się tu i tam:
> > > > > http://wyborcza.pl/1,88975,6312498,Pustki_po_Polakach.html
> > > > > > > > Głupawe są takie artykuły niczym szefowa restauracji Goral.
> > > > Skoro ludzie nie chcą jeść u niej to niech obniży cenę.
> > > > > > Mhm. Ale co jej z tego przyjdzie?
> > > > Nie wiem, może klienci się pojawią?
> > A po co jej klienci, skoro zysku nie bedzie?
Dlaczego nie będzie?
A bez klientów jest?
1. jacys tam klienci sa.
2. o ile wg ciebie mozna obnizyc te ceny? 12zl za zupe + gulasz to calkiem dobra cena.
3. jak zamiast 5 klientow dziennnie bedzie 10 przy zysku per capita o polowe nizszym, to i tak nic to zmieni. A roboty wiecej. Get real!
Myslisz, ze cena detaliczna = zysk?
TA
|
|
|
Data: 2009-02-27 13:56:58 |
Autor: reme.k |
Nowe przepisy na Slowacji |
In article <2201.000000bb.49a7d6cb@newsgate.onet.pl>, reme.k@vp.pl wrote:
> > In article <2201.000000b4.49a7c976@newsgate.onet.pl>, reme.k@vp.pl > > wrote:
> > > > > > In article <2201.00000086.49a79be5@newsgate.onet.pl>, reme.k@vp.pl > > > > wrote:
> > > > > > > > > > Przy okazji, bo temat Słowacji, euro itp przewija się tu i tam:
> > > > > > http://wyborcza.pl/1,88975,6312498,Pustki_po_Polakach.html
> > > > > > > > > > Głupawe są takie artykuły niczym szefowa restauracji Goral.
> > > > > Skoro ludzie nie chcą jeść u niej to niech obniży cenę.
> > > > > > > > Mhm. Ale co jej z tego przyjdzie?
> > > > > > Nie wiem, może klienci się pojawią?
> > > > A po co jej klienci, skoro zysku nie bedzie?
> > Dlaczego nie będzie?
> A bez klientów jest?
1. jacys tam klienci sa.
2. o ile wg ciebie mozna obnizyc te ceny? 12zl za zupe + gulasz to calkiem dobra cena.
3. jak zamiast 5 klientow dziennnie bedzie 10 przy zysku per capita o polowe nizszym, to i tak nic to zmieni. A roboty wiecej. Get real!
Myslisz, ze cena detaliczna = zysk?
ad. 1. kobita mówi że nie ma
ad. 2. cena jest dobra dla kogo?
ad. 3. kapuję o co chodzi tylko że ta kobieta twierdzi: niema ludzi = nie ma kasy.
Zatem albo niech poszuka innego targetu, albo obniży ceny żeby stary target
wrócił, albo niech zamknie budę w diabły i po krzyku.
--
|
|
|
Data: 2009-02-27 15:49:23 |
Autor: Titus Atomicus |
Nowe przepisy na Slowacji |
In article <2201.000000c4.49a7e31a@newsgate.onet.pl>, reme.k@vp.pl wrote:
> > 1. jacys tam klienci sa.
> 2. o ile wg ciebie mozna obnizyc te ceny? 12zl za zupe + gulasz to > calkiem dobra cena.
> 3. jak zamiast 5 klientow dziennnie bedzie 10 przy zysku per capita o > polowe nizszym, to i tak nic to zmieni. A roboty wiecej. Get real!
> Myslisz, ze cena detaliczna = zysk?
ad. 1. kobita mówi że nie ma
Mowi, ze bylo 7 Polakow przez weekend. Bo rozmowa byla o Polakach.
ad. 2. cena jest dobra dla kogo?
No nie wiem. 12 zl za obad (zupa+drugie)? To nie sa ceny 'unijne'. Tyle to ja place w bufecie w pracy. Podobnie jest w polskich barach mlecznych.
ad. 3. kapuję o co chodzi tylko że ta kobieta twierdzi: niema ludzi = nie ma kasy.
Zatem albo niech poszuka innego targetu, albo obniży ceny żeby stary target
wrócił, albo niech zamknie budę w diabły i po krzyku.
Wciaz zle kapujesz. Klienci, z ktorych nie ma zysku to zadni klienci.
A zamknac lokal?
Wtedy, to bys sie czepial ze na Slowacji nie ma infrastruktury.
Masz jeszcze jakis fajne rady?
TA
|
|
|
Data: 2009-02-27 17:02:42 |
Autor: reme.k |
Nowe przepisy na Slowacji |
A zamknac lokal?
Otwierać dla siedmiu osób?
--
|
|
|
Data: 2009-02-27 18:20:27 |
Autor: Titus Atomicus |
Nowe przepisy na Slowacji |
In article <1a16.00000002.49a80ea2@newsgate.onet.pl>, reme.k@vp.pl wrote:
> A zamknac lokal?
Otwierać dla siedmiu osób?
Przeciez juz jest otwarty.
Sorry, ale z toba cos jest chyba nie tak. Ale to dla ciebie za trudne do zrozumienia. Jakbym z Cavallino rozmawial.
EOT
TA
|
|