Data: 2012-03-21 20:49:47 | |
Autor: boukun | |
Nóżki w galarecie | |
Do 22 godziny będą się gotować 4 godziny, palce lizać, chodziły za mną już dwa miesiące.
Potrzebuję więcej kolagenu... boukun |
|
Data: 2012-03-22 09:20:44 | |
Autor: boukun | |
Nóżki w galarecie | |
Użytkownik "boukun" <boukun@neostrada.pl> napisał w wiadomości news:jkdbev$rci$1node2.news.atman.pl... Do 22 godziny będą się gotować 4 godziny, palce lizać, chodziły za mną już dwa miesiące. Udały się, Kuchnia Polska się kłania... Teraz właśnie wstawiłem saleterki do lodówki... Tu na filmiku widać http://youtu.be/j7_Ko5vvZow Ja zrobiłem tak: 4 nóżki w tackach z InterMarche, na pół przedzielone, normalnie powinno się dodawać chudego mięsa wieprzowego, ja dokupiłem tackę płasko ściętej golonki ze względu na skórki czyli dodatkowy kolagen. Opłukałem, doczyściłem, włoszczyzna (marchew, pietruszka, seler, cebula, drobno pokrojone) i wraz z nóżkami i przyprawami (kilka ziaren ziela angielskiego, kilka ziaren pieprzu, 3 liście laurowe), zalane zimną wodą i po rozpoczęciu wrzenia dobre 4 godziny na małym ogniu gotowane, pod koniec dodałem 3 ząbki czosnku roztartego z solą dosoliłem, wcześniej też dałem ponad pół łyżki soli, dodałem trochę vegety, niecałe pół łyżki, bo to też dodaje słonego smaku i ma zawartość warzyw i troszkę mielonego pieprzu dla pewności. Wyłowione nóżki i golonka obrane z kostek palcami po lekkim ostygnięciu, całość drobno pokrjona i przemieszana. Na dno salaterek warzywa bez ziaren ziela i pieprzu oraz liści laurowych, potem prawie do pełna drobno pokrojone nóżki z golonką i w chłodnym miejscu na podłodze zalane wywarem. Po ostygnięciu i poczatkowym skrzepnięciu wstawione do lodówki. |
|
Data: 2012-03-22 09:31:37 | |
Autor: Jadryś | |
Nóżki w galarecie | |
W dniu 2012-03-22 09:20, boukun pisze:
Podejrzanie dużo tego mięsa jak na 4 nóżki i golonkę, która na takiej tacce zmieści się niewielka... -- Kapitalizm jest chorobą (zarazą) z którą należy walczyć.. Instalując Linuksa na swoim komputerze robisz pierwszy krok w tym kierunku.. |
|
Data: 2012-03-22 11:27:33 | |
Autor: boukun | |
Nóżki w galarecie | |
Użytkownik "Jadryś" <Che@yahoo.com> napisał w wiadomości news:jkep0n$9ft$2node2.news.atman.pl... W dniu 2012-03-22 09:20, boukun pisze: Nie, normalnie, golonka płaska, ale w sumie była obszerna i malutka kość w środku była..., prawie kilogram (988 gram), a nóżki średnio po 600 gram. boukun |
|