Data: 2017-05-02 23:46:45 | |
Autor: Kaczin | |
ON + CH3OH | |
W dniu 02.05.2017 o 20:28, Tata pisze:
W Internecie są też informacje, że alkohol jako silnie higroskopijny i zawierający wodę, W Internecie są też informacje, że Ziemia jest płaska. A wracając do meritum. Spleśniała ci kiedyś wódka? -- Kaczin |
|
Data: 2017-05-02 17:15:35 | |
Autor: Zenek Kapelinder | |
ON + CH3OH | |
7 czy 10% to nie wodka. Do wina dolewa sie etanolu zeby sie nie psulo bo z naturalnej fermentacji wychodzi za malo procentow zeby ubic bakterie. Piwo bez problemu staje sie pozywka dla roznych bakterii. Jeszcze trzeba miec bakterie zywiace sie nafta. Skad je brac? W powietrzu ani smarkach ich nie ma.. Mechanicy samochodowi czesto sie kalecza. Taki urok pracy. Zawsze maja kontat z czyms co brudzi rece no i oczywiscie skaleczenia jesli sa. I z wlasnego doswiadczenia wiem ze skaleczenia szybko sie goja i nie ropieja itp. Dlaczego? Bo to czysty biologicznie brud. W brudnych paliwach, olejach, smarach nie ma bakterii. A nawet jak na czyms sa to warstwa czystego brudu dobrze od nich izoluje i ubija zanim mogly by sie dostac do rany i skazic. To o czym jest temat odbieram jako jedna z informacji z onanetu.
|
|
Data: 2017-05-03 08:19:55 | |
Autor: Tata | |
ON + CH3OH | |
W dniu 2017-05-03 o 02:15, Zenek Kapelinder pisze:
7 czy 10% to nie wodka. Do wina dolewa sie etanolu zeby sie nie psulo bo z naturalnej fermentacji wychodzi za malo procentow zeby ubic bakterie. Piwo bez problemu staje sie pozywka dla roznych bakterii. Jeszcze trzeba miec bakterie zywiace sie nafta. Skad je brac? W powietrzu ani smarkach ich nie ma. Mechanicy samochodowi czesto sie kalecza. Taki urok pracy. Zawsze maja kontat z czyms co brudzi rece no i oczywiscie skaleczenia jesli sa. I z wlasnego doswiadczenia wiem ze skaleczenia szybko sie goja i nie ropieja itp. Dlaczego? Bo to czysty biologicznie brud. W brudnych paliwach, olejach, smarach nie ma bakterii. A nawet jak na czyms sa to warstwa czystego brudu dobrze od nich izoluje i ubija zanim mogly by sie dostac do rany i skazic. To o czym jest temat odbieram jako jedna z informacji z onanetu.Informacje o mikroorganizmach w paliwie przeczytałem w http://docplayer.pl/6065089-Jakub-lasocki-ewa-karwowska-1-wst-p.html Z ukłonami MJ |
|
Data: 2017-05-03 12:16:48 | |
Autor: Marcin Kiciński | |
ON + CH3OH | |
W dniu środa, 3 maja 2017 02:15:36 UTC+2 użytkownik Zenek Kapelinder napisał:
Jeszcze trzeba miec bakterie zywiace sie nafta. Skad je brac? W powietrzu ani smarkach ich nie ma. Nie wiem skąd się biorą, ale faktem jest że moja żona handluje płynami do myjek warsztatowych, które mają w swoim składzie żywe kultury bakterii żywiące się właśnie produktami ropopochodnymi. Te bakterie żrą tylko naturalne oleje z ropy, tych syntetycznych nie lubią ;) Pozdrawiam MK |
|
Data: 2017-05-03 12:24:31 | |
Autor: Zenek Kapelinder | |
ON + CH3OH | |
Zamacza sie w takim plynie cos na tydzien?
|
|
Data: 2017-05-03 23:05:12 | |
Autor: Marcin Kiciński | |
ON + CH3OH | |
W dniu środa, 3 maja 2017 21:24:33 UTC+2 użytkownik Zenek Kapelinder napisał:
Zamacza sie w takim plynie cos na tydzien? Myje się normalnie jak w umywalce pod kranem, tyle że zabrudzony płyn trafia do zbiornika, gdzie jest oczyszczany z oleju przez bakterie i nadaje się do ponownego użycia. Pozdrawiam MK |
|
Data: 2017-05-03 09:24:21 | |
Autor: N1 | |
ON + CH3OH | |
W dniu 2017-05-02 o 23:46, Kaczin pisze:
A wracając do meritum. Spleśniała ci kiedyś wódka?Nie zdąży. |