Grupy dyskusyjne   »   pl.soc.polityka   »   PRZYPADKOWO WPADLAM NA SYTUACJE W CHINACH

PRZYPADKOWO WPADLAM NA SYTUACJE W CHINACH

Data: 2011-02-07 09:03:49
Autor: ,
PRZYPADKOWO WPADLAM NA SYTUACJE W CHINACH
Business nie zna granic:

"Od rosołu Chińczycy oczekiwali, że oprócz kluseczek będzie zawierał
mięso kurczaka. Tak wyglądają chińskie zupy,
które nie bywają czystymi bulionami. W żurku (zakwaszanym w
pawilonowej kuchni) pływa niemiecka biała kiełbasa.
 Dopiero w ostatni czwartek polscy producenci miÄ™sa otrzymali od
chińskich władz certyfikaty uprawniające do eksportu
na ten rynek. Tatar tak smakuje, że przepis trzeba odbijać na ksero.
Podobnie flaki. Chińczycy jak nikt rozumieją,
że pomyłką jest wybieranie jedynie szlachetnych części zwierzęcia.
Golonka peklowana, gotowana i pieczona
ma tu też powodzenie."

On Jan 26, 3:25 pm, Me <agnesche...@gmail.com> wrote:

   HOW TO GET SOUL TO  FOODS
> 'Minimalist' of the NYT kitchen takes up the insult against ' pierogi
> and 'galabki'.
>  HOW IS HE DOING?
> HE GOES AGAINST THE SOUL OF ESTABLISHED FOODS. THAN HE LIES WHAT
> HE ATE 50 YEARS AGO FOR STAGGED CABAGE  ( EVEN NOW SEVERAL
> RESTEURANTS IN NY CITY ALONE SERVE THESE - 8 STREET AND AROUND)

> HEY, YOU - YOU STILL FREE TO PUT IN WHATEVER, BUT YOU DID NOT
> KILL THE SOUL OF 'GOLABKI' OR BIGOS.

> DUMPLIGS ARE ONLY CHINESE FOR HIM, PERIOD.
> JUST REMEMBER THESE ON THE SIDE FOR HIM
> AS HE IS EXPECTED TO STILL TRY THEM DOWNTOWMN
> MANHATTAN OR ELSWHERE.

> THANKS FOR REVAMPING 3 FOODS IN ONE SHOT!
>  FOOD HAS TO BE TREATED WITH SOUL, HAVE A SOUL AND WILL. SORRY YOU.

> Style | TheMinimalist
> Shrimp and Cilantro Shu Mai
> Mark Bittman makes simple, steamed, Chinese-style dumplings with
> chopped shrimp.

> Style | TheMinimalist
> Lamb and Rice Stuffed Cabbage
> Mark Bittman rolls cabbage leaves with lamb and rice, and serves it
> with tomato sauce.

.. and now:

YOU DO NOT HAVE TO BE COOK TO GET THESE RIGHT; YOU ONLY HAVE TO BE
POLISH:

                    Barszcz czerwony z uszkami
                    Zur tradycyjny
                    Zupa grzybowa z makaronem lub lanymi kluskami
                    Zupa rybna
                    Kapu¶niak galicyjski
                    Zupa migda³owa
                    Karp pieczony z pieczarkami
                    Karp gotowany po ¿ydowsku
                    Karp sma¿ony na ma¶le z nut± bazylii
                    Karp pieczony z czosnkiem
                    Leszcz gotowany z chrzanem i jab³kami
                    ¦led¼ w ¶mietanie
                    ¦ledzie z cebulk± w oleju
                    Lin w galarecie
                    Pierogi z kapust± i grzybami
                    Ruskie pierogi
                    £azanki z kapust±
                    Go³±bki z ry¿em i grzybami
                    Makówczaki z mlekiem makowym
                    Kluski z makiem
                    Panierowane grzyby sma¿one na ma¶le
                    Grzyby suszone duszone
                    Groch z kapust±
                    Kutia - NOT REALLY POLISH BUT HOSTED WELL EVER
                               SINCE CUTESIES AT 'CHERRY ORCHARD'
                              TOGETHER WITH THAT POLISH MUSIC BY
CZAJKOWSKI
                             ( That he does not make 10  Maestroes list does not interfere with diagestion)
                    £amañce z makiem
                    Kompot z suszu

ALSO IN THE SUMMER: KARTOFLE Z KOPREM
                                      CHLODNIK
                                      BLINY ZE SLIWKAMI- Hide quoted text -

  A reszta: GOLONKA PEKLOWANA
                FLAKI
                ZUR Z BIALA KIELBASA
                TATAR - ZNOWU ZWYCIEZA KUCHNIE
                CHRUSCIKI


PRZYPADKOWA WPADLAM NA SYTUACJE W CHINACH. WSZEDZIE NA SWIECIE JUZ
GRA!

MINIMALISTA CZYWISCIE NIE JEST AUTORYTETEM.

Data: 2011-02-07 17:06:29
Autor: obserwator
PRZYPADKOWO WPADLAM NA SYTUACJE W CHINACH
, <agnescherry@gmail.com> napisa³(a): glupia babo, w Polsce juz kolejnych wariatow nie potrzeba.
Lecz sie w siebie.


--


PRZYPADKOWO WPADLAM NA SYTUACJE W CHINACH

Nowy film z video.banzaj.pl wiêcej »
Redmi 9A - recenzja bud¿etowego smartfona