Data: 2010-12-03 10:04:00 | |
Autor: RobertP. | |
Piec trociniak - jak rozpalic | |
On Fri, 03 Dec 2010 09:12:05 +0100, Przemyslaw Salata <pindolinoSPAMIK@preczgazeta.pl> wrote:
Witam Witam, Nie jestem pewien czy dobrze rozumiem gdzie to ognisko rozpali艂e艣, ale trzeba wrzuci膰 rozpalone szczapy (najlepiej smolne) z g贸ry _do otworu_ kt贸ry jest w 艣rodku (na zdj臋ciach z aukcji nie wida膰 czy na pokrywie jest ma艂y dekielek przez kt贸ry mo偶na te szczapy wrzuci膰, ale IMO powinien by膰). Oczywi艣cie zak艂adam te偶, 偶e trociny by艂y porz膮dnie ubite z w艂o偶onym jakim艣 ko艂kiem w 艣rodku, a po wyj臋ciu tego ko艂ka otw贸r si臋 nie zasypa艂). Trociny w trociniaku pal膮 si臋 w艂a艣nie od tego centralnego otworu do brzegu tego du偶ego wyjmowanego "wiadra" a nie od g贸ry. -- Pozdrawiam RobertP. |
|