Jaja bobra tez bedziesz cedzic? hehe : >
Użytkownik "brat_olin" <brat_olin@yahoo.com> napisał w wiadomości news:i0ppgk$nj0$1news.onet.pl...
Mniam! (polecam!)
Bobra umyc, osuszyc, przekroic na pól i wlozyc do wrzacej posolonej wody.
Cebule obrac, pokroic na kawalki, zrumienic na 1 lyzce masla i wraz z natka, lisciem laurowym oraz pieprzem dodac do bobra. Gotowac 20 minut na bardzo malym ogniu, pod przykryciem. Wloszczyzne obrac, oplukac, wlozyc do garnka z bobrem i gotowac 15 minut. Miekkiego bobra wyjac, podzielic na czesci i usunac kosci.
Rosól przecedzic, odparowac do objetosci 1,5 szklanki i ostudzic. Pozostale maslo roztopic, dodac make, wymieszac, rozprowadzic zimnym rosolem i zagotowac.
Zóltka lekko roztrzepac, wlac do nich 4 lyzki goracego sosu, wymieszac i polaczyc z reszta sosu.
Dodac kapary, koperek, szafran, przyprawic sokiem z cytryny i cukrem.
Do sosu wlozyc kawalki bobra i podgrzac (nie gotowac, zeby zóltka sie nie sciekly).
Podawac z ryzem ugotowanym na sypko i surówka.
--
Smart questions to stupid answers
|