Grupy dyskusyjne   »   pl.soc.polityka   »   SLOVAKIA I MAKLOWICZ

SLOVAKIA I MAKLOWICZ

Data: 2010-10-03 12:01:27
Autor: Panslavista
SLOVAKIA I MAKLOWICZ
    Obejrzałem sobie. Trochę za mało treści. Kulinarnych oczywiście. Ale i
tak dobre. Zwłaszcza zupa kminkowa z bryndzą przerobioną na oscypek. Z braku
laku może być dowolny ser wędzony, a i bez papryki i cebuli można się
obejść, wystarczy sam kminek. I tylko jedno jest niezmienne - grzanki. Albo
haluski czy inne kluseczki lub makaron.
    Brakło opisu ciasteczek z sera i /lub bryndzy. Utarty ser wymieszać z
solą i kminkiem, można dodać jajko uformować ciasteczka wielkości
pierniczków  WYSUSZYĆ  w piekarniku. Dobrze wysuszone "na kość" dają się
przechowywać w suchym miejscu prawie dowolnie długo. Nadają się do zup -
piwnej jaki i barszczy białych, w tym żuru, wystarczy je tam pokruszyć. Do
jedzenia też się nadają, zapija się je piwem. Może to być piwo słowackie
Złoty Bażant, albo Marcowe, o ile browar w Grybowie nie został, tak jak
wiele innych polskich zakładów zniszczony przez parchatych Aszkenazich - tej
dziczy - odpowiednika Wandali i Hunów, z którymi łączy je wiele wspólnego.
    Ostatecznie może też być piwo z niezbyt odległego Brzeska  - Okocimia.

SLOVAKIA I MAKLOWICZ

Nowy film z video.banzaj.pl więcej »
Redmi 9A - recenzja budżetowego smartfona