Data: 2018-02-24 07:18:40 | |
Autor: stevep | |
Tawariszcz klauznik proponuje ci ugotowanie swoich jaj na pisanki w nastÄpujÄ cy sposĂł b. | |
# Jajka na miękko. Włóż jajka do rondla, zalej dużą ilością wody i ustaw na średni ogień. Gdy tylko woda zacznie się gotować, odlicz 2 minuty i wyłącz gaz. Po tym czasie do razu wyjmij jajka z wody i przełóż do kieliszków. Czubek jajek zawsze odcinaj od spiczastej strony.
Jajka na półtwardo. Przyrządzaj je tak samo jak jajka na miękko, z tym, że wydłuż im czas gotowania do 4 minut. Gotuj na niewielkim ogniu.. Ugotowane jajka przenieś do miski z bardzo zimną wodą i chłodź około 10 minut. # Ze strony: http://calkieminna.pl/2012/11/jak-ugotowac-jajka-na-miekko-na-twardo-na-poltwardo/ -- stevep |
|