Grupy dyskusyjne   »   pl.rec.dom   »   Uszczelnienie wędzarni.

Uszczelnienie wędzarni.

Data: 2015-01-20 08:50:05
Autor: Dawid
Uszczelnienie wędzarni.
W dniu 2015-01-19 o 22:20, JDX pisze:
Jest sobie ~15-letnia wędzarnia zbita z dębowych, niczym nie
konserwowanych deseczek. Po tylu latach stania pod gołym niebem porobiły
się już spore szczeliny pomiędzy deskami. Wobec tego pomyślałem sobie,
że trzeba w końcu je czymś zapchać. Na razie rozważam silikon
wysokotemperaturowy Soudala
(http://www.soudal.pl/silikony-menu/item/365-silikon-wysokotemperaturowy) lub,
w wersji oszczędnej, silikon uniwersalny
(http://www.soudal.pl/silikony-menu/item/359-silikon-uniwersalny). W tym
drugim przypadku muszę najpierw włożyć termoparę do wędzarni aby
przekonać się jaka jest temperatura spalin na "wejściu". W każdym razie
nie mam bladego pojęcia jak takie silikony zachowają się przy
temperaturze, powiedzmy, 100-150 stopni aplikowanej przez 4 godziny. A
chodzi o to, aby mi mięsiwa chemią nie zaśmiardły. :-) Robił ktoś coś
takiego?


tylko coś takiego
https://www.google.pl/search?q=sznur+uszczelniaj%C4%85cy&sa=X&biw=1344&bih=722&tbm=isch&tbo=u&source=univ&ei=-Ae-VKKsDs2yadmLgrAN&ved=0CCUQsAQ
można dopasować do potrzeb i nabyć np. w Casto..

Data: 2015-01-20 08:52:31
Autor: Dawid
Uszczelnienie wędzarni.
W dniu 2015-01-20 o 08:50, Dawid pisze:
W dniu 2015-01-19 o 22:20, JDX pisze:
Jest sobie ~15-letnia wędzarnia zbita z dębowych, niczym nie
konserwowanych deseczek. Po tylu latach stania pod gołym niebem porobiły
się już spore szczeliny pomiędzy deskami. Wobec tego pomyślałem sobie,
że trzeba w końcu je czymś zapchać. Na razie rozważam silikon
wysokotemperaturowy Soudala
(http://www.soudal.pl/silikony-menu/item/365-silikon-wysokotemperaturowy)
lub,
w wersji oszczędnej, silikon uniwersalny
(http://www.soudal.pl/silikony-menu/item/359-silikon-uniwersalny). W tym
drugim przypadku muszę najpierw włożyć termoparę do wędzarni aby
przekonać się jaka jest temperatura spalin na "wejściu". W każdym razie
nie mam bladego pojęcia jak takie silikony zachowają się przy
temperaturze, powiedzmy, 100-150 stopni aplikowanej przez 4 godziny. A
chodzi o to, aby mi mięsiwa chemią nie zaśmiardły. :-) Robił ktoś coś
takiego?


tylko coś takiego
https://www.google.pl/search?q=sznur+uszczelniaj%C4%85cy&sa=X&biw=1344&bih=722&tbm=isch&tbo=u&source=univ&ei=-Ae-VKKsDs2yadmLgrAN&ved=0CCUQsAQ

można dopasować do potrzeb i nabyć np. w Casto..


coś się link nie otwiera, ale chodzi o sznur uszczelniający
https://www.google.pl/search?q=sznur+uszczelniaj%C4%85cy&biw=1344&bih=722&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=9gi-VPOmNsn1UJalgsgC&ved=0CCUQsAQ

Data: 2015-01-20 10:48:01
Autor: XL
Uszczelnienie wędzarni.
Dnia Tue, 20 Jan 2015 08:52:31 +0100, Dawid napisał(a):

sznur uszczelniający

A to nie jest z azbestu przypadkiem? - kiedyś tak było. I to jednak jest
chłonne, na powietrzu może nasiąkać. A potem wiadomo - porasta...

Data: 2015-01-20 17:53:14
Autor: Jeffrey
Uszczelnienie wędzarni.
XL wrote:
Dnia Tue, 20 Jan 2015 08:52:31 +0100, Dawid napisał(a):

sznur uszczelniający

A to nie jest z azbestu przypadkiem? - kiedyś tak było. I to jednak
jest chłonne, na powietrzu może nasiąkać. A potem wiadomo - porasta...

azbest już jest niedozwolony, sznur jest plecionką szklaną lub inną skalną, chyba nie jest szkodliwy (a może nawet neutralny) - nie sprawdzałem atestów więc na 100% nie powiem

Uszczelnienie wędzarni.

Nowy film z video.banzaj.pl więcej »
Redmi 9A - recenzja budżetowego smartfona