Data: 2012-05-24 03:29:25 | |
Autor: muto2100 | |
Zero mięsa w kiełbasie. Zamiast niego kości, skóra i tłuszcz- a gdzie nierzad uzupatorow z PO | |
Data: 2012-05-24 11:35:27 | |
Autor: Marek | |
Zero mięsa w kiełbasie. Zamiast niego kości, skóra i tłuszcz- a gdzie nierzad uzupatorow z PO | |
On May 24, 12:29 pm, muto2100 <misiaxxxxy...@gmail.com> wrote:
http://wyborcza.pl/1,75248,11786592,Zero_miesa_w_kielbasie.html Juz dawno przestalem jesc kielbase -zamiast tego- kupuje mieso, pieke i zjadam na zimno. Robie tez swietne pasztety. |
|
Data: 2012-05-24 20:45:59 | |
Autor: JadryĹ | |
Zero miÄsa w kieĹbasie. Zamiast niego koĹci, skĂłra i tĹuszcz- a gdzie nierzad uzu patorow z PO | |
W dniu 2012-05-24 20:35, Marek pisze:
On May 24, 12:29 pm, muto2100<misiaxxxxy...@gmail.com> wrote: Ech, pewnie nie pamiÄtasz takich kieĹbas jak PRLowska Zwyczajna czy Krakowska Sucha.. KiedyĹ kieĹbasa byĹa dla ludzi a dzisiaj baĹbym siÄ tego daÄ psu. -- Kapitalizm jest chorobÄ (zarazÄ ) z ktĂłrÄ naleĹźy walczyÄ.. InstalujÄ c Linuksa na swoim komputerze robisz pierwszy krok w tym kierunku.. |
|
Data: 2012-05-24 12:00:45 | |
Autor: Marek | |
Zero mięsa w kiełbasie. Zamiast niego kości, skóra i tłuszcz- a gdzie nierzad uzupatorow z PO | |
On 24 Maj, 20:45, Jadryś <C...@yahoo.com> wrote:
W dniu 2012-05-24 20:35, Marek pisze: Pamietam, pamietam,...bylem smakoszem Krakowskiej Suchej, ale tylko tej z Wroclawia. Kiedys bylem nawet w rzezni i przygladalem sie produkcji, oraz kontroli jakosci. |
|
Data: 2012-05-26 13:30:13 | |
Autor: jadryś | |
Zero mięsa w kiełbasie. Zamiast niego kości, skóra i tłuszcz- a gdzie nierzad uzupatorow z PO | |
W dniu 2012-05-24 21:00, Marek pisze:
Wtedy z każdej rzeźni wędliny były dobre jakościowo, nie tylko tej wrocławskiej. Za fuszery można było trafić za ktatki.A dzisiaj masarnie sprowadzają za miliony $ specjalne maszyny do nastrzykiwania mięsa wodą - tak że robią z 1 kg mięsa 3 kg... Byleby tylko oszukać, byleby tylko wyrwać klientowi ile tylko się da.. |
|
Data: 2012-05-26 20:52:36 | |
Autor: pluton | |
Zero mięsa w kiełbasie. Zamiast niego kości, skóra i tłuszcz- a gdzie nierzad uzupatorow z PO | |
Wtedy z każdej rzeźni wędliny były dobre jakościowo, nie tylko tej Pamietam... Raz nawet udalo mi sie po calej nocy w kolejce kupic 10 deko na kartki. A dzisiaj masarnie No i juz wiesz, dlaczego w peerelu nie nastrzykiwali miesa woda. Nie mozna przeciez bylo przeznaczyc rocznego dochodu z eksportu na zakup jednej maszynki. -- pozdrawiam P.L.U.T.O.N.: Positronic Lifeform Used for Troubleshooting and Online Nullification |
|
Data: 2012-05-24 21:30:06 | |
Autor: Bogdan Idzikowski | |
Zero miÄsa w kieĹbasie. Zamiast niego koĹci, skĂłra i tĹuszcz- a gdzie nierzad uzupatorow z PO | |
UĹźytkownik "JadryĹ" <Che@yahoo.com> napisaĹ w wiadomoĹci news:jplvlf$mpe$1node1.news.atman.pl... W dniu 2012-05-24 20:35, Marek pisze: Gdyby ciÄ byĹo staÄ, to nie pogardziĹbyĹ dzisiejszymi wÄdlinami. -- Donald Tusk - "wolaĹbym siÄ nie urodziÄ, niĹź na grobach zmarĹych budowaÄ swojÄ karierÄ politycznÄ ". |
|
Data: 2012-05-25 07:25:13 | |
Autor: stevep | |
Zero mięsa w kiełbasie. Zamiast niego kośc i, skóra i tłuszcz- a gdzie nierzad uzupat orow z PO | |
Dnia 24-05-2012 o 20:35:27 Marek <mwisniewski2008@googlemail.com> napisał(a):
On May 24, 12:29 pm, muto2100 <misiaxxxxy...@gmail.com> wrote: Zamienił stryjek na mięso szprycowane solanką. -- stevep Używam klienta poczty Opera Mail: http://www.opera.com/mail/ |
|
Data: 2012-05-25 07:45:50 | |
Autor: Marek | |
Zero mięsa w kiełbasie. Zamiast niego kości, skóra i tłuszcz- a gdzie nierzad uzupatorow z PO | |
On May 25, 7:25 am, stevep <stevep...@invalid.tkdami.net> wrote:
Dnia 24-05-2012 o 20:35:27 Marek <mwisniewski2...@googlemail.com> Jakie szprycowane ? Chyba twoje mieso jest szprycowane... Ja kupuje swiezutenkie. |
|
Data: 2012-05-25 17:27:23 | |
Autor: Bogdan Idzikowski | |
Zero mięsa w kiełbasie. Zamiast niego kości, skóra i tłuszcz- a gdzie nierzad uzupatorow z PO | |
Użytkownik "Marek" <mwisniewski2008@googlemail.com> napisał w wiadomości news:82114029-9aee-4ab4-85f1-b8e730e4e829s5g2000vbc.googlegroups.com... On May 25, 7:25 am, stevep <stevep...@invalid.tkdami.net> wrote: Dnia 24-05-2012 o 20:35:27 Marek <mwisniewski2...@googlemail.com> Jakie szprycowane ? Chyba twoje mieso jest szprycowane... Ja kupuje swiezutenkie. =================================== Prosto z lodówki? -- Donald Tusk - "wolałbym się nie urodzić, niż na grobach zmarłych budować swoją karierę polityczną". |
|
Data: 2012-05-26 08:29:30 | |
Autor: stevep | |
Zero mięsa w kiełbasie. Zamiast niego kośc i, skóra i tłuszcz- a gdzie nierzad uzupat orow z PO | |
Dnia 25-05-2012 o 16:45:50 Marek <mwisniewski2008@googlemail.com> napisał(a):
On May 25, 7:25 am, stevep <stevep...@invalid.tkdami.net> wrote:Nie będę ci odbierał złudzeń. -- stevep Używam klienta poczty Opera Mail: http://www.opera.com/mail/ |