Data: 2009-04-16 14:15:51 | |
Autor: awe | |
czy ja wiem...moja matka od zawsze robila karpia po zydowsku...a ma 71 lat | |
Uzytkownik "Mariusz Merta" <gumisiu1@wp.pl> napisal w wiadomosci news:71cf74a1-dc02-45e9-8273-3156817838b5h2g2000yqg.googlegroups.com... j.w.-- -- -- -- -- -- -- jak sie robi karpia po zydowsku? Czy najpierw trzeba go ukrasc? awe |
|
Data: 2009-04-16 14:49:31 | |
Autor: awe | |
czy ja wiem...moja matka od zawsze robila karpia po zydowsku...a ma 71 lat | |
Uzytkownik "Mariusz Merta" <gumisiu1@wp.pl> napisal w wiadomosci news:5b9ea8cc-0775-4c1f-a04c-227c4677c286b1g2000vbc.googlegroups.com... -- -- -- -- ---- -- -- -- -- -- -- ja tez cenie kuchnie mojej matki, bo jest perfekcyjna, a do tego rybe nie kupuje w sklepie tylko bezposrednio z lodzi rybackiej ktora przybija do brzegu jakies 1000 metrow od domu. Co prawda chyba kiedys sam smazylem w domu rybe, a tych wypalonych na obniskach juz nie licze, jednak wiem ze dobrze jest na rybe polozyc troche masla awe |
|
Data: 2009-04-16 15:38:33 | |
Autor: Vic | |
czy ja wiem...moja matka od zawsze robila karpia po zydowsku...a ma 71 lat | |
awe wrote:
jak sie robi karpia po zydowsku? Czy najpierw trzeba go ukrasc? Nie, nie, taki karp, o ktorym piszesz to jest karp po polsku. Po centralno-polsku, wzglednie po prl-owsku. -- Vic "Diabel nie spi. Z byle kim." S.J. Lec |