Data: 2010-01-26 12:02:13 | |
Autor: Koteczek | |
kuchenka otwierana jak szuflada | |
yapann wrote:
jacy producenci oferują kuchenki (do zabudowy) otwierane Bzudra jak dla mnie, wysunieta kuchenka-ruszt to i wysuniete drzwi, masz dostep tylko z bokow i gory, kupa ciepla idzie w komin. Bzdura nie warta kasy. A jak robisz cos na 2 poziomach na raz (oszczednosc energii i czasu - np przed swietami) to jak zamieszasz na dole? Kup normalna z teleskopami solidnymi - wysuniecie banalne i latwe, nie kupuj kuchenek bez teleskopow, znajomi kupil sobie. Wysuniecie pulki drucianej to koszmar - chodzi to jak 1000letni most zwodzony. Szarpac sie trzeba by wyszlo a w przypadku gorocego piekarnika i 5L brytwanny szklanej (slisko!) to jest igranie z losem. Teleskopy i zwykly piekarnik to to czego szukasz. |
|
Data: 2010-01-27 00:44:33 | |
Autor: yapann | |
kuchenka otwierana jak szuflada | |
"Koteczek" <nie@spamowac.org> wrote in message news:hjmiom$1e1$1nemesis.news.neostrada.pl...
Kup normalna z teleskopami solidnymiale na czym polega 'solidność teleskopów?' - tak użytkowo rzecz biorac . Teleskopy i zwykly piekarnik to to czego szukasz. dziś widziałam Simensa (nie znam modelu) otwieranego jak szafa (w bok). Kompletne nie mam tu zdania - zapewne bym se wyrobiła używajac |
|
Data: 2010-01-27 09:36:22 | |
Autor: mamqa | |
kuchenka otwierana jak szuflada | |
yapann pisze:
Ja mam taki... nie wiem jakiej firmy gdyż był już na tym mieszkaniu razem z kuchnią a ja je tylko wynajmuję. Nie polecam, ciężko się przestawić, mój jest mniejszy niż tradycyjny, ciepło całe ucieka jak człowiek potrzebuje na chwile otworzyć i nie wiem jak inne ale mój żeby zamknąć trzeba zatrzasnąć. mamqa |
|
Data: 2010-01-27 10:27:45 | |
Autor: yapann | |
kuchenka otwierana jak szuflada | |
"mamqa" <mamqa@op.pl> wrote in message news:hjotti$bdc$1news.onet.pl...
przestawić, mój jest mniejszy niż tradycyjny, ciepło całe ucieka jak człowiek potrzebuje na chwile otworzyć a z jakiego nie ucieka / ucieka mniej? czy w bok czy w górę w tradycyjnym tyle samo trzeba uhylić na moje oko (a ciepło idzie w górę). |
|
Data: 2010-01-28 09:05:30 | |
Autor: mamqa | |
kuchenka otwierana jak szuflada | |
yapann pisze:
"mamqa" <mamqa@op.pl> wrote in message news:hjotti$bdc$1news.onet.pl... a z jakiego nie ucieka / ucieka mniej? czy w bok czy w górę w tradycyjnym tyle samo trzeba uhylić na moje oko (a ciepło idzie w górę). Ja żeby sprawdzić patyczkiem ciasto czy podlać kurczaka muszę otworzyć piekarnik na całość żeby się dostać do blachy, a piekarnik otwierany od góry wystarczy troszkę uchylić, więc myślę że strata ciepła jest dużo mniejsza. mamqa |
|
Data: 2010-01-28 09:39:07 | |
Autor: Prawusek | |
kuchenka otwierana jak szuflada | |
"mamqa" <mamqa@op.pl> wrote in message news:hjrgfl$9ag$1news.onet.pl... yapann pisze: Straty nie są wielkie, gorzej gdy ciasto sie zaziębi. Dlatego lepiej miec zwykły miernik uniwersalny z możliwością pomiaru temperatury i przewód sondy przepuścić pomiedzy piekarnikiem a dzrwiczkami. Co więcej, sonę mozna umieścić w dowolnym miejscu ciasta. http://www.atel.com.pl/produkt.php?hash=02961 Sama sonda (czujnik) jest to czarna kropka na końcu tego niebieskiego odcinka... |
|
Data: 2010-01-28 23:06:06 | |
Autor: yapann | |
kuchenka otwierana jak szuflada | |
"mamqa" <mamqa@op.pl> wrote in message news:hjrgfl$9ag$1news.onet.pl...
Ja żeby sprawdzić patyczkiem ciasto czy podlać kurczaka muszę otworzyć a bo ja po prostu do tego nie doszłam - wkładam do piekarnika i wyciągam i tyle. |