Data: 2009-10-20 19:18:58 | |
Autor: Andrzej S. | |
lepsiejszość kuchni indukcyjnej nad ceramiczną (?) | |
yapann pisze:
w czym właściwie tkwi lepsiejszość kuchni indukcyjnej nad ceramiczną?Sledze z zainteresowaniem wątek i chcialby dopytac: czy jest sens kupic tego typu tandete: http://www.allegro.pl/item790235609_promocja_nowa_plyta_indukcyjna_pg100_hcm_garnek.html zanim wyda sie duze pieniadze? Na czym polega różnica? Pomijam liczbe palników. Zakup do domu letniskowego. Żona boi sie gazu. pozdro -- A S |
|
Data: 2009-10-20 19:59:25 | |
Autor: JBP | |
lepsiejszość kuchni indukcyjnej nad ceramiczną (?) | |
Użytkownik "Andrzej S." <A_S@nie_nie.pl> napisał w wiadomości news:4addf102$1news.home.net.pl... Sledze z zainteresowaniem wątek i chcialby dopytac: czy jest sens Mam taką właśnie płytkę od ub. roku. Działa u mnie jako dodatkowa (uzupełnienie) kuchni gazowej, lub zastępczo, gdy gaz czasowo wyłączony. Pracuje bez zarzutu. Nie piszczy, nie zgrzyta. Bardzo stabilna. Wykonuje wszystko, co podane w opisie. Wyświetlacz czytelny. Wygląd w rzeczywistości ładniejszy niż na obrazkach ;). Załączony garnek dosyć kiepski jakościowo (jak najtańsze garnki z marketów), ma cienkie dno, słabe plastikowe uchwyty i kształtem trochę przypomina wok. Nie był używany. Korzystam z innych garnków, przeznaczonych do indukcji i powszechnie dostępnych, ale też nie najdroższych. Instrukcja dokładna, gwarancja door-to-door, producent solidny (znajomi kupili również ich kuchenki i są zadowoleni). JBP |
|
Data: 2009-10-20 20:01:48 | |
Autor: Marek Dyjor | |
lepsiejszość kuchni indukcyjnej nad ceramiczną (?) | |
Andrzej S. wrote:
yapann pisze: hm... za tę cenę to można zwykle kupić dobry garnek a tu jeszcze dostajesz kuchenkę indukcyjną. wniosek każdy z elementów jest koszmarnie tandetny no bez kontroli to bym tego nie zostawił :) |
|
Data: 2009-10-20 20:12:35 | |
Autor: JBP | |
lepsiejszość kuchni indukcyjnej nad ceramiczną (?) | |
Użytkownik "Marek Dyjor" <mdyjor@poczta.onet.pl> napisał w wiadomości news:hbktuj$agm$1news.onet.pl...
Cena była dużo wyższa w ubiegłym roku i w I-szej połowie tego roku. Od lata stopniowo obniżają ceny. Na ich www było info, że produkują inwalidzi. Może chcą utrzymać zatrudnienie? Nie wiem, nie chcę gdybać. BTW - różne gulasze, itp. same się gotują, nie trzeba pilnować. Mimo kręcących się w pobliżu zwierząt domowych, zwabionych zapachem ;) JBP |
|
Data: 2009-11-04 10:14:19 | |
Autor: yapann | |
lepsiejszość kuchni indukcyjnej nad ceramicz ną (?) | |
"Marek Dyjor" <mdyjor@poczta.onet.pl> wrote in message news:hbktuj$agm$1news.onet.pl...
Sledze z zainteresowaniem wątek i chcialby dopytac: czy jest sens wniosek każdy z elementów jest koszmarnie tandetny - w kontekście bezpieczeństwa ( w sensie czy ufasz że sie nie zafajczy coś, czy na pewno wyłączy - tego ci nikt rozsądny nie doradzi) - w kontekście wykonania - ja używałam podobnej tylko bardziej badziewiastej (Alaska, pół tej ceny) i wszystko zawsze grało (z wyjątkiem jednym - użycia rzekomo żeliwnej patelni - error na kuchence i trzeba było jej prąd zabrać żeby ją wyłączyć). Więc przede wszystkim naczynia które indukują, a nie z odzysku. Ja bym na działkę jaknajbardziej brała. |
|
Data: 2009-11-05 01:19:21 | |
Autor: Moorek | |
lepsiejszość kuchni indukcyjnej nad ceramiczn ą (?) | |
- w kontekście bezpieczeństwa ( w sensie czy ufasz że sie nie zafajczy coś, O wiele bezpieczniejsza jest indukcja, nie ma tutaj elementów grzejnych jak w zwykłej kuchence które mogą zacząć się palić - poza tym jest zabezpieczenie temperaturowe bardzo ważne - nie przekroczy temp grzania powyżej chyba 240 stopni. Zostaw gar na indukcji na maximum włączony aż wszystko się wygotuje - indukcja się wyłączy. A na ceramice ?? Wszystko wyschnie a gar się spali, albo coś w pobliżu jeżeli będzie łatwopalne. - w kontekście wykonania - ja używałam podobnej tylko bardziej badziewiastej Też codziennie używam alaskę. I to właśnie to zabezpieczenie temperaturowe ci się włączyło - ja też mam żeliwną patelnię i lubię podpiec mięsko - na niej najczęściej są błędy - gdyż palę to na najwyższym 10 stopniu. |
|