Grupy dyskusyjne   »   pl.soc.prawo   »   lokal gastronomiczny

lokal gastronomiczny

Data: 2010-11-16 23:47:10
Autor: gacek
lokal gastronomiczny
Z nowej ustawy o papierosach:


"4. W艂a艣ciciel lub zarz膮dzaj膮cy lokalem gastronomiczno-rozrywkowym z co najmniej dwoma pomieszczeniami przeznaczonymi do konsumpcji, mo偶e wy艂膮czy膰 spod zakazu okre艣lonego w art. 5, zamkni臋te pomieszczenie konsumpcyjne, wyposa偶one w wentylacj臋 zapewniaj膮c膮, aby dym tytoniowy nie przenika艂 do innych pomieszcze艅.";"


/nie wnikaj膮c w sensowno艣膰 samych zakaz贸w prosz臋/

Nasun臋艂o mi si臋 obej艣cie* tych przepis贸w przez urz膮dzenie fast-foodu/restauracji na dole i lokalu jak sprzed tygodnia na g贸rze.
Czy mo偶na na dole mie膰 kebaby i jedynie piwo volt po 15z艂, a na g贸rze nie oferowa膰 kebab贸w (to przecie偶 tylko palarnia) za to mie膰 bar z troch臋 szerszym wyborem piwa po 5-10z艂?

Mog膮 mie膰 osobne wej艣cie, czy musi by膰 jedna klatka schodowa?


--
gacek
*) czysto teoretycznie, nie planuj臋 prowadzi膰 偶adnej tego rodzaju dzia艂alno艣ci

Data: 2010-11-16 18:24:18
Autor: witek
lokal gastronomiczny
On 11/16/2010 4:47 PM, gacek wrote:
Z nowej ustawy o papierosach:


"4. W艂a艣ciciel lub zarz膮dzaj膮cy lokalem gastronomiczno-rozrywkowym z co
najmniej dwoma pomieszczeniami przeznaczonymi do konsumpcji, mo偶e
wy艂膮czy膰 spod zakazu okre艣lonego w art. 5, zamkni臋te pomieszczenie
konsumpcyjne, wyposa偶one w wentylacj臋 zapewniaj膮c膮, aby dym tytoniowy
nie przenika艂 do innych pomieszcze艅.";"


/nie wnikaj膮c w sensowno艣膰 samych zakaz贸w prosz臋/

Nasun臋艂o mi si臋 obej艣cie* tych przepis贸w przez urz膮dzenie
fast-foodu/restauracji na dole i lokalu jak sprzed tygodnia na g贸rze.
Czy mo偶na na dole mie膰 kebaby i jedynie piwo volt po 15z艂, a na g贸rze
nie oferowa膰 kebab贸w (to przecie偶 tylko palarnia) za to mie膰 bar z
troch臋 szerszym wyborem piwa po 5-10z艂?

Mog膮 mie膰 osobne wej艣cie, czy musi by膰 jedna klatka schodowa?



jak to jest jeden lokal to mozesz zwinac zarcie i zejsc na d贸l.
a jak dwa odrebne to w zadnym nie masz dwoch pomieszczen, a tylko po jednym.

Data: 2010-11-17 10:13:24
Autor: gregor
lokal gastronomiczny
W dniu 2010-11-17 01:24, witek pisze:
On 11/16/2010 4:47 PM, gacek wrote:
Z nowej ustawy o papierosach:


"4. W艂a艣ciciel lub zarz膮dzaj膮cy lokalem gastronomiczno-rozrywkowym z co
najmniej dwoma pomieszczeniami przeznaczonymi do konsumpcji, mo偶e
wy艂膮czy膰 spod zakazu okre艣lonego w art. 5, zamkni臋te pomieszczenie
konsumpcyjne, wyposa偶one w wentylacj臋 zapewniaj膮c膮, aby dym tytoniowy
nie przenika艂 do innych pomieszcze艅.";"


/nie wnikaj膮c w sensowno艣膰 samych zakaz贸w prosz臋/

Nasun臋艂o mi si臋 obej艣cie* tych przepis贸w przez urz膮dzenie
fast-foodu/restauracji na dole i lokalu jak sprzed tygodnia na g贸rze.
Czy mo偶na na dole mie膰 kebaby i jedynie piwo volt po 15z艂, a na g贸rze
nie oferowa膰 kebab贸w (to przecie偶 tylko palarnia) za to mie膰 bar z
troch臋 szerszym wyborem piwa po 5-10z艂?

Mog膮 mie膰 osobne wej艣cie, czy musi by膰 jedna klatka schodowa?



jak to jest jeden lokal to mozesz zwinac zarcie i zejsc na d贸l.
a jak dwa odrebne to w zadnym nie masz dwoch pomieszczen, a tylko po
jednym.



A co z "ogr贸dkami"? Pod parasolami mo偶na pali膰 czy nie mo偶na? We wi臋kszo艣ci takich lokali wej艣cie jest otoczone parasolami i klient chc膮cy si臋 dosta膰 do 艣rodka musi przez tak膮 stref臋 przej艣膰... czyli na moje rozumowanie (opieraj膮c si臋 na tre艣ci ustawy ["nie wnikaj膮c w sensowno艣膰 samych zakaz贸w"]) r贸wnie偶 nie mo偶na. Dobrze kombinuj臋?

lokal gastronomiczny

Nowy film z video.banzaj.pl wi阠ej »
Redmi 9A - recenzja bud縠towego smartfona