Data: 2010-11-16 23:47:10 | |
Autor: gacek | |
lokal gastronomiczny | |
Z nowej ustawy o papierosach:
"4. W艂a艣ciciel lub zarz膮dzaj膮cy lokalem gastronomiczno-rozrywkowym z co najmniej dwoma pomieszczeniami przeznaczonymi do konsumpcji, mo偶e wy艂膮czy膰 spod zakazu okre艣lonego w art. 5, zamkni臋te pomieszczenie konsumpcyjne, wyposa偶one w wentylacj臋 zapewniaj膮c膮, aby dym tytoniowy nie przenika艂 do innych pomieszcze艅.";" /nie wnikaj膮c w sensowno艣膰 samych zakaz贸w prosz臋/ Nasun臋艂o mi si臋 obej艣cie* tych przepis贸w przez urz膮dzenie fast-foodu/restauracji na dole i lokalu jak sprzed tygodnia na g贸rze. Czy mo偶na na dole mie膰 kebaby i jedynie piwo volt po 15z艂, a na g贸rze nie oferowa膰 kebab贸w (to przecie偶 tylko palarnia) za to mie膰 bar z troch臋 szerszym wyborem piwa po 5-10z艂? Mog膮 mie膰 osobne wej艣cie, czy musi by膰 jedna klatka schodowa? -- gacek *) czysto teoretycznie, nie planuj臋 prowadzi膰 偶adnej tego rodzaju dzia艂alno艣ci |
|
Data: 2010-11-16 18:24:18 | |
Autor: witek | |
lokal gastronomiczny | |
On 11/16/2010 4:47 PM, gacek wrote:
Z nowej ustawy o papierosach: jak to jest jeden lokal to mozesz zwinac zarcie i zejsc na d贸l. a jak dwa odrebne to w zadnym nie masz dwoch pomieszczen, a tylko po jednym. |
|
Data: 2010-11-17 10:13:24 | |
Autor: gregor | |
lokal gastronomiczny | |
W dniu 2010-11-17 01:24, witek pisze:
On 11/16/2010 4:47 PM, gacek wrote: A co z "ogr贸dkami"? Pod parasolami mo偶na pali膰 czy nie mo偶na? We wi臋kszo艣ci takich lokali wej艣cie jest otoczone parasolami i klient chc膮cy si臋 dosta膰 do 艣rodka musi przez tak膮 stref臋 przej艣膰... czyli na moje rozumowanie (opieraj膮c si臋 na tre艣ci ustawy ["nie wnikaj膮c w sensowno艣膰 samych zakaz贸w"]) r贸wnie偶 nie mo偶na. Dobrze kombinuj臋? |
|