Grupy dyskusyjne   »   pl.rec.dom   »   noze kuchenne - roznice

noze kuchenne - roznice

Data: 2009-05-31 21:42:50
Autor: Jackare
noze kuchenne - roznice
Użytkownik "adam" <adabi@poczta.onet.pl> napisał w wiadomości news:gvujkt$jdl$1news.onet.pl...
Witam,
Chce kupic zestaw nozy kuchennych. Zauwazylem ze, np. Zepter produkuje noze z zabkami a wiec takie, ktorych nie trzeba ostrzyc. Inni producenci oferuja traducyjne ostrza.
Ktore rozwiazanie polecacie?
Dzieki
Pozdrawiam
Adam



Noże z ząbkami jak najbardziej ostrzy się. Z jednej strony głowni noża powierzchnia jest gładka, z drugiej podcięta - tą się ostrzy
             | |
rys:  -- > \|
Strałka wskazuje którą stronę się ostrzy. Do ostrzenia należy używać osełki (kamienia) dla potrzeb doraźnych oraz szlifieki tarczowej aby naostrzyć porządnie i na dłużej.
--
Jackare

Data: 2009-05-31 21:44:16
Autor: Ikselka
noze kuchenne - roznice
Dnia Sun, 31 May 2009 21:42:50 +0200, Jackare napisał(a):

Noże z ząbkami jak najbardziej ostrzy się. Z jednej strony głowni noża powierzchnia jest gładka, z drugiej podcięta - tą się ostrzy
             | |
rys:  -- > \|
Strałka wskazuje którą stronę się ostrzy. Do ostrzenia należy używać osełki (kamienia) dla potrzeb doraźnych oraz szlifieki tarczowej aby naostrzyć porządnie i na dłużej.

No, ale własnie napisałam też o rozpryskiwaniu sie okruchów spod tych
ząbków. Nie do opanowania sprawa. Dlatego uzywam noży o prostym ostrzu.

noze kuchenne - roznice

Nowy film z video.banzaj.pl więcej »
Redmi 9A - recenzja budżetowego smartfona