Data: 2009-10-27 04:53:40 | |
Autor: Prawusek | |
ogrzewanie w lokalu? | |
"Moltisanti" <pff@pff.ko> wrote in message
news:hc54nh$g0o$1inews.gazeta.pl... Nie piszesz o konstrukcji budynku. Najbardziej celowe i stosunkowo niedrogie bedzie polozenie mat grzejnych elektrycznych, oraz wykonanie sluzy termicznej w drzwiach. Mozna tez rozwazyc uzycie kabli grzejnych. Nawet w starym lastriko. Jezeli jest to budynek podpiwniczony mozna rozwazyc warstwe izolacyjna zalozona na strop od spodu, w ostatecznosci wyciecie rowków w posadce i polozenie kabli i wykonanie nowej warstwy posadzki - lastriko daje sie tez naprawic - trzeba dopasowac kolor i granulacje gresu, zalac rowki i przeszlifowac calosc, nawet z uzyciem pigmentu, gdyby efekty byly niezadowalajace. Gdy lokal jest "pewny" i warto zainwestowac jakies pieniadze, a jest przed remontem to warto skuc posadzke, polozyc warstwe izolacyjna i uzyc mat, kabli albo instalacje c.o. miedziana. Trzeba uwzglednic przy tym przeznaczenie lokalu - gastronomia - musi byc przytulnie. Sklep - w miejscach pracy personelu i obszaru dla klientów, zaklad uslugowy - stosownie do wykonywanych uslug. |
|