Data: 2011-12-13 11:57:22 | |
Autor: | |
pieczenie chleba- problem | |
Użytkownik "p 47" <karolakowie1@wp.pl> napisał w wiadomości news:jc11a1$o2e$1news.task.gda.pl... Od pewnego czasu piekę chleb w tzw. automacie do pieczenia pieczywa, najczęsciej z gotowych mieszanek. Bo zbyt długo rośnie. Skróć nieco czas wyrastania. Pieczenie trzeba uruchomić nieco wcześniej niż wyrastanie osiągnie swoje maximum. Wówczas końcowa faza rośnięcia nastąpi po włączeniu grzałki i ustanie w momencie, gdy temperatura będzie już wysoka, a to zapobiegnie opadaniu. Swoją drogą - też polecam zakwas. Nie da się go pogodzić z programami maszyny, bo wymaga dłuższych czasów wyrastania i pieczenia, ale z powodzeniem da się używać w maszynie, trzeba tylko kontrolować proces i przełączać programy ręcznie. Pozdrawiam... vVojtek www.frozentime.prv.pl |
|