Data: 2009-08-18 09:27:59 | |
Autor: Panslavista | |
szybkowary | |
Użytkownik "bourbaki" <bourbaki1@go2.pl> napisał w wiadomości news:h6dj6r$9pj$1achot.icm.edu.pl... hej, Nie stosować do potraw zbiegających - mleka, kasz, fasoli, grochu, żuru itp. Poziom cieczy wewnątrz około 3/5 wysokości. Można otworzyć (np. do wrzucenia czegoś zapomnianego) po polaniu zimną wodą, po odbezpieczeniu się garnka. Doskonały do gotowania mięs np. golonek - skraca znacznie czas oczekiwania z musztardą, chlebkiem i sześciopakiem... |
|
Data: 2009-08-18 22:14:43 | |
Autor: SALAMON | |
szybkowary | |
Panslavista pisze:
Nie stosować do potraw zbiegających - mleka, kasz, fasoli, grochu, żuru itp. No popatrz, a w moim (nie Philipiak), podobnie jak w kuchni polowej miodzio grochóweczka w pół godziny wychodzi... pozdrawiam SALAMON |
|
Data: 2009-08-18 02:07:35 | |
Autor: Panslavista | |
szybkowary | |
Użytkownik "SALAMON" <salamon@poczta.beztego.fm> napisał w wiadomości news:h6f23m$j1v$1inews.gazeta.pl... Panslavista pisze:itp. > Pewnie stoisz nad nim. ale gdyby tak postał dłużej... |
|
Data: 2009-08-19 20:02:54 | |
Autor: SALAMON | |
szybkowary | |
Panslavista pisze:
Użytkownik "SALAMON" <salamon@poczta.beztego.fm> napisał w wiadomościAle po co? Pół godziny na grochówkę wystarczy. A nawet krócej. Wrzucam półprodukty, zamykam pokrywę, zapalam gaz pod garem, idę wykonywać inne czynności. Za ok. 10-15 min wracam, strzałka na garze doszła do prawej kreski - wyłączam gaz, idę wykonywać inne czynności. Za ok. 15-25 min wracam, zdejmuję pokrywę (która w międzyczasie już się rozszczelniła), nalewam grochówkę do miski, jem, idę wykonywać inne czynności. Po ok 30-45 min gwałtownie wydobywa się ze mnie "powietrze" pod ciśnieniem - znak, że zawór bezpieczeństwa sprawny ;-))) pozdrawiam SALAMON |
|
Data: 2009-08-19 18:44:40 | |
Autor: Marex | |
szybkowary | |
SALAMON <salamon@poczta.beztego.fm> napisał(a):
Panslavista pisze:Jak to chyba mówiono : z pustego nawet i Salomon nie "nadmucha"... -- |
|
Data: 2009-08-18 14:12:10 | |
Autor: czeremcha | |
szybkowary | |
On 18 Sie, 21:14, SALAMON <sala...@poczta.beztego.fm> wrote:
No popatrz, a w moim (nie Philipiak), podobnie jak w kuchni polowej Ugotuj raz z grochu, który ci się rozpadnie, wlej przy tym trochę za dużo wody, papka grochowa podniesie się do góry, zatka wylot bezpieczeństwa... Tylko wyjdź na czas z kuchni i zrób wcześniej zapas ściereczek, środków do mycia i ewentualnie farby do malowania ścian. A potem usiądź w kąciku i poczytaj instrukcję - i czekaj... Wątkodawcy proponuję przejrzenie pl.rec.kuchnia Ania |
|
Data: 2009-08-18 02:11:29 | |
Autor: Panslavista | |
szybkowary | |
Użytkownik "czeremcha" <co-ci-uszyc@tlen.pl> napisał w wiadomości news:4f77b726-e5d9-4b07-8078-344d94856e38h31g2000yqd.googlegroups.com... On 18 Sie, 21:14, SALAMON <sala...@poczta.beztego.fm> wrote: No popatrz, a w moim (nie Philipiak), podobnie jak w kuchni polowej Ugotuj raz z grochu, który ci się rozpadnie, wlej przy tym trochę za dużo wody, papka grochowa podniesie się do góry, zatka wylot bezpieczeństwa... Tylko wyjdź na czas z kuchni i zrób wcześniej zapas ściereczek, środków do mycia i ewentualnie farby do malowania ścian. A potem usiądź w kąciku i poczytaj instrukcję - i czekaj... Wątkodawcy proponuję przejrzenie pl.rec.kuchnia Ania Witaj Aniu! Teściowa krupnik nastawiła w węgierskim - przecisneło pokrywę przez zawinięte brzegi garnka. Nie pomogło wytopienie bezpiecznika. Na szczęście kuchenka malutka była, skrobanie i malowanie... No i nikogo nie było wewnątrz poparzenia kaszą nie chciałbym sobie wyobrażać - to prawie jak wrząca smoła. |
|
Data: 2009-08-19 14:28:17 | |
Autor: XL | |
szybkowary | |
Dnia Tue, 18 Aug 2009 14:12:10 -0700 (PDT), czeremcha napisał(a):
On 18 Sie, 21:14, SALAMON <sala...@poczta.beztego.fm> wrote: Prerobilam to. Horror. -- Ikselka. |
|
Data: 2009-08-19 20:05:12 | |
Autor: SALAMON | |
szybkowary | |
czeremcha pisze:
On 18 Sie, 21:14, SALAMON <sala...@poczta.beztego.fm> wrote:A w tej instrukcji "jak byk stoi napisane" jak gotować grochówkę, fasolówkę i inne takie tam "wybuchowe i niebezpieczne". pozdrawiam SALAMON |
|
Data: 2009-08-19 13:54:11 | |
Autor: czeremcha | |
szybkowary | |
On 19 Sie, 19:05, SALAMON <sala...@poczta.beztego.fm> wrote:
A w tej instrukcji "jak byk stoi napisane" jak gotować grochówkę, Dlategoż piszę o wlaniu za dużej ilości wody i konieczności zapoznania się z instrukcją, a nie rewelacjami z grup dyskusyjnych. Ania |
|
Data: 2009-08-21 08:07:13 | |
Autor: SALAMON | |
szybkowary | |
czeremcha pisze:
On 19 Sie, 19:05, SALAMON <sala...@poczta.beztego.fm> wrote:Ale ja zawsze czytam instrukcje nowo kupowanych zabawek. Szkoda byłoby mi je (lub coś nimi) popsuć przy pierwszym użyciu. |
|
Data: 2009-08-18 22:22:31 | |
Autor: Jo'Asia | |
szybkowary | |
SALAMON wystukał:
Panslavista pisze: No popatrz, a w moim (nie Philipiak), podobnie jak w kuchni polowej miodzio grochóweczka w pół godziny wychodzi... Gotowanie fasoli też mojemu jakoś nie zaszkodziło... Jo'Asia -- __.-=-. -< Joanna Słupek >-- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- < http://esensja.pl/ >- -- <()> -< joasia @ hell . pl >-- -- -- < http://bujold.fantastyka.net/ >- .__.'| -< "I believe a medical attack could be successful." "Surgical attack, Teal'c" {Stargate SG-1, Teal'c & Jack } >- |